Od danas na Zemlji živi 7 milijardi ljudi!

Rođenjem djevojčice Danice May Camacho s Filipina na Zemlji od danas službeno živi 7 milijardi stanovnika, piše Daily Mail. Danica se rodila u nedjelju u Manili, dvije minute prije ponoći, a pri porodu težila je 2,4 kilograma. Roditeljima djevojčice, ocu Floranteu i majci Camilli to je drugo dijete. “Prekrasna je. Ne mogu vjerovati da se zahvaljujući njoj broj stanovnika na Zemlji zaokružio na sedam milijardi”, izjavila je majka.

Danica je od dužnosnika UN-a dobila stipendiju za obrazovanje, a njezini roditelji novac kako bi mogli otvoriti vlastiti dućan. Prije 12 godina za šestmilijarditog stanovnika Zemlje izabran je Adnan Nević iz Sarajeva, dok je 1987. godine petmilijarditi Zemljanin bio Zagrepčanin Matej Gašpar.

UN je, međutim, ovoga puta odlučio da neće proglasiti “pobjednika”, što je otvorilo put da pojedine države same simbolično proslave rođenje sedammilijarditog stanovnika. Kinezi su i dalje najmnogoljudniji s 1,35 milijuna žitelja, a nakon njih slijede Indijci kojih ima 1,24 milijardi.

Prema procjeni Zaklade UN-a za stanovništvo u svijetu će 2050. živjeti 9,3 milijarda ljudi, a do 2025. na prvo će mjesto po broju stanovnika izbiti Indija s gotovo 1,5 milijarda žitelja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.