Od danas morate imati zimsku opremu

Sukladno zakonskim odredbama, od danas 15.11. pa do 15.04. iduće godine, na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Zimskom opremom podrazumjeva se da imate zimske gume na sva četiri kotača ili ljetne gume čija dubina profila (ŠARA) gazećeg sloja iznosi najmanje 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim kotačima u slučaju zimskih uvjeta. Za teretna vozila i autobuse, osim navedenog, to su još lopata i vreća pijeska.

(www.jabuka.tv)8 komentara

    • Znači ne trebam ga kačiti na auto iako sam nedavno položio može li mi netko naći taj članak ili bilo što da više nije potrebno P da budem 100% siguran
      pozdrav

    • Dobro jutro Milomire drago mi je da ste se bas vi javili za konamter jer jako cijenimo vase misljenje i vas rad,odnosno poznajete tematiku i klubove kako kod nas tako i u regionu.Stoga sigurno znam da znate kad su u pitanju velika takmicenja za plivace preko 14 godina da klubovi postave u svojim propozicijama norme za ucestvovanje.Na taj nacin se jedino mogu prevazici sva ova djecija takmicenja koja na zalost organizuju pojedini klubovi samo zbog finansijske koristi a na koja se ama bas sva godista djeca prijavljuju pocev od 2006 god.A sto se tice finansijske situacije to je vec drugi problem.Daleko smo mi od plivackih klubova Hrvatske i od Srbije gdje je nivo organizovanja potpuno drugaciji.Znaju se takmicenja na koja idu djeca a znaju se takmicenja na koja idu veliki plivaci.Od toga i zavisi cijena startnina,odnosno koliko ce klub uloziti u sve to kao sto ste rekli.Ja se samo nadam da ce se ubuduce neke stvari rijesiti na vecim nivoima vlasti sto se tice plivanja tako da i ovaj svijet plivanja bude malo drugaciji u odnosu na ovaj trenutni.

  • Naci cu ti ja i clanak i stavak pa cu onda doci do tebe da ti skinem P. Ko tebi vozacku dade telčino jedna, jel tata polagao vozački umjesto tebe da tabane ne nažuljaš?

  • Skrećem trenerima pažnu uvek kada pritmeim, čak mi se čini da sam za ovo vreme javljao Enisi da nemam potvrdu za njega No, moje nije da kontrolišem i prigovaram na vreme. Jedino ako me organizator za to ovlasti, ali samo da njemu javim nepravilnosti, da on reaguje ili na sastanku, ili u ličnom kontaktu sa trenerima. Znači, to je do organizatora (mada me nekada ovlaste za to). Svaki trener odgovara, i propisana je kazna za prikazivanje lažnih vremena. Svi su toga svesni, ali zarad sitnih interesa, znaju da posegnu za tim. I to će tako potrajati, dok se ne bude primenila odrednica Pravilnika PS BiH od 1000 km kazne, pa će se češati ljudi i tamo gde ih ne svrbi Što se pravila PS BiH tiče priča je sasvim jasna! 1000 km kazna za svako nedokazano vreme Na svu sreću, ovde je pravo mesto za takve navode i kritike, i slobodno navedite i Ime i prezime takmičara i klub (jer to nije njegova sramota, već onoga ko ga je tako prijavio). Niko neće prozivati tog plivača, već isključivo trenera i klub!Naravno, jednom ćemo se morati uozbiljiti i poštovati i sebe i druge. Sebe da ne sramotimo, druge da ne podcenjujemo.A na sastanku delegata bi ovakvi prekršaji trebali da se navedu, i da polako počnu i da se sankcionišu. Put u Evropu je trnovit, ali se jednom mora krenuti tim putem! Ne možemo stalno čekati, da drugi čini naše korake.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.