Dostupan jedan TAG uređaj u cijeloj BiH

Jedinstveni sustav elektronske naplate cestarine korištenjem TAG uređaja u cijeloj BiH bit će dostupan od ponedjeljka 19. lipnja.

Na teritoriju BiH korisnici će moći prolaziti kroz naplatne kućice, bez zaustavljanja, plaćajući cestarinu  korištenjem osobnog TAG uređaja, potvrđeno je iz JP Autoceste FBiH, javlja Fena.

Oni će plaćati cestarinu na naplatnim kućicama na kojima upravljaju Autoceste FBiH, odnosno Autoputevi RS-a uz prethodnu registraciju kod drugog upravitelja i dopunu TAG uređaja/ korisničkog računa.

Rezultat je to Memoranduma o suradnji o uvezivanju sustava elektronske naplate cestarine koji su potpisali JP Autoceste FBiH i Autoputevi RS.

Vršitelj dužnosti izvršnog direktora za upravljanje i održavanje Autocesta FBiH Mirko Rogić ranije je izjavio, kako prenose mediji, da će troškovi za korisnike ostati isti jer se radi o TAG-ovima istog tipa, samo što će korisnici imati instalirana dva računa na jednom uređaju TAG-u gdje će jedan biti namijenjen za registraciju prolaza na dijelu FBiH, a drugi na dijelu RS-a, pri čemu će se vršiti automatsko naplaćivanje u korist jednog ili drugog javnog poduzeća.

Rogić je dodao da je u planu proširenje projekta na zemlje regije i to najprije sa Republikom Hrvatskom.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.