Od 1. studenog obavezna zimska oprema

Od ove godine zimska oprema za vozila na cestama u BiH obavezna je od 1. studenoga.

Praksa oko mijenjanja guma zimske opreme na automobilu bila je od 15. studenog i trajala je do 15. travnja, ali se zakon ove godine promijenio.

Ministar prometa i veza BiH, u suradnji s tijelima nadležnim za unutarnje poslove, donio je pravilnik o prometu u zimskim uvjetima.

Ovim pravilnikom propisuju se pravila o odvijanju prometa u zimskim uvjetima, zimska oprema i razdoblje u kojem je obavezno posjedovanje i upotreba zimske opreme u prometu, ograničenja u prometu u zimskim uvjetima, način informiranja sudionika u prometu o privremenoj zabrani ili ograničenju prometa u zimskim uvjetima.

U razdoblju od 1. studenog tekuće do 1. travnja sljedeće godine, bez obzira na vremenske uvjete, vozila, izuzev vozila kategorije ‘L’, ‘T’ i ‘C’, moraju posjedovati opremu za promet u zimskim uvjetima, stoji u novom pravilniku.

Zimska oprema obuhvaća gume za zimsku upotrebu na svim kotačima ili na pogonskim kotačima i lance za snijeg ili gume za ljetnu upotrebu s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lance za snijeg.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.