Očuh premlatio trogodišnjaka koji je preminuo u bolnici

U četvrtak u 14:20 sati, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena da je u Službu hitne medicinske pomoći u Kaknju, u pratnji V.S. i S.N., dovezeno trogodišnje dijete A.S. (2012.) sa ozljedama koje je, prema informacijama dobivenim od strane majke i osobe V.S., sa kojim majka živi u vanbračnoj zajednici zadobilo prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće u kojoj žive, a koja se nalazi u u Kaknju.

Odmah nakon zaprimljene prijave o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, a na lice mjesta upućeni su policijski službenici kako bi utvrdili činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do pada i ozlijeđivanja djeteta. Pregledom spornog dvorišta nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore utvrđeni svjedoci događaja, navodi ‘Dnevni avaz’.

U jutarnjim satima u petak dežurna služba Policijske stanice Kakanj obaviještena je od strane medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica da je dijete S.A. preminulo usljed zadobivenih ozljeda. Po zaprimljenoj informaciji odmah je obaviješten dežurni županijski tužitelj koji je naložio vršenje obdukcije u cilju utvrđivanja vrste i načina nastanka ozljeda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu.

U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena je obdukcija tijela smrtno stradalog kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem. Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera kojim se došlo do operativnih podataka da konstatirane ozljede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, formirani su policijski timovi Sektora kriminalističe policije i Policijske stanice Kakanj koji su, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužitelja, pristupili vršenju svih potrebnih provjera.

Istog dana, u Kaknju su uhićeni V.S. i S.N. i sprovedeni u službene prostorije Policijske stanice Kakanj. V.S. je zadržan i sproveden u službene prostorije Sektora kriminalističke policije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinilo kazneno djelo ‘Nasilje u obitelji’.

Kako je za ‘Avaz’ potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornik zeničke policije, uhićeni će tijekom dana biti predat u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije. Inače radi se o osobi koja je već prijavljivana zbog nasilja u obitelji.

(Bljesak.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.