Ocu iz Gruda 15 godina zatvora za ubojstvo bebe

M. Š. (56) priznao je krivnju za ubojstvo bebe, a Županijski sud u Mostaru osudio ga je u utorak 5.ožujka na 15 godina zatvora.

Što se tiče majke djeteta, M. Š. (28), njoj se suđenje nastavlja, javlja portal Grude.com.

Podsjetimo, 12. rujna javnost je saznala da je na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste prema Čitluku.

M. Š. došao je u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja.

Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo košaru s novorođenčetom te je bacio u provaliju. Novorođenče je, prema optužnici, usljed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave.

Uslijed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno s djecom zaputili se kući, prenosi Bljesak.info.

Djeca ovog bračnog para smještena su u “Majčino selo” u Međugorje.

Gruđaninu skoro četiri godine zatvora zbog droge

(www.jabuka.tv)