Očekuju nas hladnoće, sredinom tjedna do 20 cm novoga snijega

Federalni hidrometeorološki zavod BiH objavio je dugoročnu prognozu za naredno razdoblje.

U razdoblju od 20. veljače do 24. veljače prevladavat će oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini.

U utorak prognozirane količine padalina u Hercegovini kretat će se od 15 do 30 mm, a u Bosni se u srijedu očekuje i do 15 cm snježnoga pokrivača. Temperature zraka u Bosni kretat će se između -3 °C i 4 °C, a u Hercegovini od 5 °C do 10°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini bit će oblačno. U Bosni će većinom padati snijeg. Najmanje oborina očekuje se na istoku i sjeveroistoku Bosne, gdje je lokalno moguća slaba kiša. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Prognozirana visina novoga snijega je 10 do 20 centimetara. Vjetar slab istočnoga i sjeveroistočnoga smjera. Temperatura zraka uglavnom između -1 i 5°C, na jugu zemlje između 6 i 11°C.

U petak maksimalne temperature u Hercegovini kretat će se do 13 °C.

U subotu se očekuje prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će uvjetovati hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Hladno vrijeme prema sinoptičkim kartama zadržat će se do kraja prognoziranoga razdoblja.

U nedjelju 25. veljače, kao i početkom sljedećega tjedna, jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 °C do -10 °C, a u Hercegovini do -5 °C. Početkom sljedećega mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temeperature imat će vrijednosti od -8 °C do -2 °C, navodi se u dugoročnoj vremenskoj prognozi Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.