Obračun s nelegalnim priključcima na vodovodnu mrežu u Ljubuškom

S ciljem što efikasnijeg i bržeg otkrivanja nelegalnih priključaka, JP „Parkovi“ d.o.o Ljubuški nabavili su uređaj, odnosno tragač nemetalnih vodovodnih instalacija.

Djelatnici Javnog poduzeća „Parkovi” d.o.o Ljubuški kreću u obračun s nelegalnim priključcima na vodovodnu mrežu na području ove općine. S ciljem što efikasnijeg i bržeg otkrivanja nelegalnih priključaka, JP „Parkovi” d.o.o Ljubuški nabavili su uređaj, odnosno tragač nemetalnih vodovodnih instalacija.

Riječ je o uređaju „Sistem PWG” (generator impulsnog valovanja), koji omogućava traženje vodovodnih cijevi svih materijala, a razvijen je bio osobito za traženje nemetalne polivinil-kloridne, polietilenske i azbest-cementne cijevi, priopćeno je iz Parkova.

Uz spomenuti uređaj za otkrivanje nelagalnih priključaka, tvrtka je nabavila i uređaj za otkrivanje kvarova geofon tip” Aqua 100″, kako bi se gubitci na vodovodnoj mreži sveli na minimum.

Povodom nabavke spomenutih uređaja u organizaciji JP „Parkovi”d.o.o. Ljubuški i poduzeća „Vodoskok” d.o.o. Tomislavgrad, na lokalitetu pročistača otpadnih voda „Matnjevac” u Ljubuškom, održana je prezentacija i obuka rada s uređajem za otkrivanje kvarova i tragačem nemetalnih vodovodnih instalacija, javlja Fena.

Prezentaciju i obuku održali su predstavnici isporučitelja uređaja za traganje – „Andotehna” d.o.o. – Ribnica, Slovenija, a obuci su nazočili predstavnici vodovodnih poduzeća iz područja Hercegovine i djela Bosne.

8 komentara

  • U sirokom netriba uredjaj za otkrivanje, samo nek me zaposle Vodovod, ja cu im rec svih 318 ilegalnih prikljucaka sto sam ih spojio, i 96 satova sto sam naopako okrenio

  • Bice da je OpcinaLjubuski propala radi par stotina kubika vode koju jadna bijeda ni ne moze platiti.Bem vam m ater hvatajte vec jednom KRIMINALCE koji su za sat ukrali kolik bijednici za tisucu godina

    • Najgluplja izlika. Nemojte mene ima vecih lopova.
      Tko je ista krao neka vrati sve, tko je bio lopov neka ne bude … (zoster)

  • U Klobuku danima nema vode, možda bi trebali najprije naučiti kako otkloniti kvar. Kako može netko tko je odgovoran za to mirno spavati. Taj naš narod je doista naučio da ga svatko tlači, ne zna se buniti, nego dozvoljava da ga svatko vara. Zašto su političari plaćeni, imaju li oni pojma što im se događa u općini, imaju li uopće želju nešto pokrenuti. Žalosno.

Komentiraj: