Oboren 142 godine star globalni temperaturni rekord

Srpanj ove godine je bio najtopliji mjesec otkad su počela mjerenja prije 142 godine, podaci su američke Nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfere (NOAA).

Temperature zraka u srpnju na sjevernoj polutki oborile su rekord star 142 godine, s povećanjem od 1,54 stupnja Celzijeva iznad mjesečnog prosjeka.

Rick Spinrad, voditelj NOAA, podsjetio je da je srpanj inače najtopliji mjesec u godini, međutim, ovogodišnji rekord postao je jedan od pokazatelja uznemirujućeg i destruktivnog načina na koji su klimatske promjene pogodile svijet.

Nacionalna uprava za oceane i atmosferu napomenula je da njezini mjesečni izvještaji odražavaju dugoročne promjene navedene u Međuvladinom odboru Ujedinjenih naroda (UN) o klimatskim promjenama (IPCC) objavljenom prošlog tjedna.

U izvještaju je upozoreno da će se u 21. stoljeću prekoračiti dva stupnja globalnog zatopljenja ako se ništa ne poduzme.

S druge strane, Sjedinjene Američke Države se bore sa šumskim požarima, što stručnjaci pripisuju vrućini i suši uzrokovanim klimatskim promjenama.

Oboren rekord: Izmjerena najviša temperatura u Europi

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Nezapamćene vrućine. Zapamtite ovo pa da ne bude opet nezapamćene. Kreće” klimatske promjene”, nova kampanja laži i straha. Publika: ona sto guta priču o sojevima i smrtonosnoj prehladi 19.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.