Objavljeni detalji nesreće u kojoj je poginuo Emiliano Sala – Jabuka.tv

Objavljeni detalji nesreće u kojoj je poginuo Emiliano Sala

Nakon više od godinu dana od nesreće Britanci će objaviti nove detalje o smrti mladog argentinskog nogometaša Emiliana Sale, koji je poginuo 21. siječnja 2019.

Sala je u večernjim satima letio iz Nantesa, grada u kojem je do tada igrao, a njegovo odredište bio je Cardiff, u koji je trebao preseliti.

Zrakoplov je u trenutku prelijetanja La Manche nestao s radara, a pronađen je tek nakon dvotjedne potrage. Iz olupine je izvučeno tijelo 28-godišnjeg nogometaša, a tijelo pilota Davida Ibbotsona nije pronađeno.

U posebnom izvješću Britanskog odjela za zrakoplovne nesreće navedeno je kako je toksikološki test krvi Emiliana Sale pokazao saturacijsku razinu od 58 % mješavine hemoglobina i ugljičnog monoksida, a sve preko 50 % se smatra potencijalno smrtonosnim, jer može izazvati nesvjesticu te moždani ili srčani udar.

U ovakvom tipu zrakoplova pilotska kabina nije odvojena od putničkog dijela i smatra se kako je i pilot bio izložen ugljičnom monoksidu, stoji u izvješću, prenosi HRT.

Istražitelji su otkrili i da pilot Dave Ibbotson nije imao dozvolu za let. Naime, on nije prošao trening za letenje po noći, a njegova dozvola osobnog pilota nije mu dozvoljavala da prevozi druge osobe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.