Objavljene ozljede skijaša koji je teško pao pri brzini od 146 km/h – Jabuka.tv

Objavljene ozljede skijaša koji je teško pao pri brzini od 146 km/h

Švicarski skijaš Urs Kryenbuehl, koji je teško pao na spustu Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuehelu, ima teški potres mozga, prijelom desne ključne kosti i pokidane ligamente desnog koljena, objavio je Švicarski skijaški savez.

Urs Kryenbuehl provest će noć u bolnici radi nadzora, a sutra bi se trebao vratiti u Švicarsku, priopćio je Savez, dodajući kako je skijaš pri svijesti.

Urs je doživio zastrašujući pad pri brzini od 146 km/h na posljednjem skoku neposredno prije cilja spusta u Kitzbueheleu, najtežeg u Svjetskom kupu. Perspektivni 26-godišnji Švicarac, koji je ove sezone već dvaput bio na postoljima, nije uspio savladati posljednji skok, udario je prvo glavom i skliznuo sve do cilja, odakle je evakuiran helikopterom.

Kryenbuehl se tako pridružio dugoj listi skijaša koji su doživjeli ozbiljne padove u Kitzbuehleu poput Amerikanca Scotta Macartneya (2008), Švicarca Daniela Albrechta (2009) i Austrijanca Hansa Gruggera (2011).

Dva dana tražimo rezanje tog posljednjeg skoka, koji je predugačaka. Na njemu letimo oko 80 metara pri brzini većoj od 145 km/h i trebali su ga skratiti. Ali su to odbili i sada su za to krivi, rekao je Francuz Johan Clarey, koji je teško pao na istom mjestu u četvrtak na treningu, a na utrci bio četvrti, prenosi Hina.

Organizatori su se ispričali zbog tog konačnog skoka, ali i kazali da su ga dosta obradili u četvrtak, no da su vremenski uvjeti i led na stazi jako ubrzali prilaz tom skoku u petak.

Američki skijaš Ryan Cochran-Siegle, koji je također teško pao na spustu u petak prije nego što je evakuiran helikopterom, ima manji prijelom vratnog kralješka.

Švicarac Beat Feuz prvi je put u karijeri pobijedio u Kitzbühelu nakon čak četiri druga mjesta.

Švicarac na “stazi smrti” u Kitzbühelu doživio stravičan pad pri 146.7 km/h

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.