Objavljene dvije fotografije BMW-ove Serije 8!

Navodi se da su fotografije uslikane u tvronici, a iako su niske rezolucije, zbog čega neki mogu posumnjati u manipulaciju, no, prema onom što već znamo o automobilu, čini se da su istinite.

Prednji svjetlosni sklopovi su slični onima koje posjeduje Series 8 Concept, a njihov oblik odgovara onom što je već viđeno na špijunskim fotografijama uslikanim tokom testiranja automobila. Rešetka hladnjaka je također očekivana, ali boja automobila te loš kvalitet fotografija kriju detalje poklopca motora. Ipak, mnogi detalji su veoma slični onima na testnim automobilima nove Series 8.

Nazad su također dokazi da se zaista radi o produkcijskom modelu Series 8. Stražnja svjetla su praktično identična onima koje ima trkaći automobil s GTE specifikacijama, a tanke cijevi su također viđene na testnom automobilu.

Na poklopcu prtljažnika bi se mogao nalaziti aktivni spoiler. Nazad se nazire xDrive logo ispod stražnjeg svjetla, tako da ovaj model očigledno ima pogon na sva četiri točka. Natpis na desnoj strani je teško pročitati, ali se čini da se radi o oznaci 850i ili 860i. To znači da se ispod poklopca motora nalazi 4,4-litarski biturbo V8 ili 6,6-litarski biturbo V12 motor. BMW je ranije potvrdio da Serija 8 može primiti V12 motor.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.