Objavljena prva snimka pukotine na mostu Počitelj

Nermin Leto ekskluzivno je podijelio snimku oštećenja unutar mosta Počitelj na svom YouTube kanalu.

Napuknuće između stubova S3 i S4 rezultat je, prema navodima, lokalnih nepravilnosti prilikom polaganja kablova za prenaprezanje.

Most Počitelj ima šest stubova i dva upornjaka. Visina mu je blizu 100 metara, a dužina mosta je skoro kilometar. Ukupna vrijednost radova za izgradnju mosta Počitelj je 28.114.889,53 eura bez PDV-a.

Most bi trebao biti pušten u promet prije ljetne sezone, potvrđeno je ranije iz Javnog poduzeća “Autoceste FBiH”.

Podsjećamo, most je trebao biti davno završen, ali je ljetos uočena pukotina koja još nije sanirana.

Autoceste FBiH su, zajedno s izvođačem i nadzorom radova, pristupile rješavanju problema, a u međuvremenu su angažirale i slovensku projektantsku kuću “Ponting”, koja je dostavila tehničko rješenje.

To znači da bi ovaj problem uskoro trebao biti riješen, a most će biti otvoren.

U međuvremenu, Nermin Leto, koji prati aktivnosti na Koridoru 5C, na svom Youtube kanalu objavio je ekskluzivnu snimku kako izgleda pukotina na najvećem mostu u BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Nermin Leto)

8 komentara

  • Kad već praviš most preko rijeke, gleda se da je sto kraći ako može u svakom slučaju se izbjegava krivine, ako je moguće i trasa koja je da je sto manje uz rijeku, sve te tri stvari su zanemareni ovdje.

  • Crtala politika nisu građevinari, razmišljalo se o granicama za buduće sukobe, al obzirom da nije ni sastavljen kako treba najavljuje da će se brzo rastaviti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.