Objavljen program ovogodišnjeg Festivala mladih u Međugorju

Ovogodišnji 32. Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza pod geslom “Koje dobro moram činiti?” (Mt 19, 16).

Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

I ove godine očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika, što je za portal Radio-Medjugorje potvrdio i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Misna slavlja na Mladifestu predvodit će: kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest je veliki događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina, kazao je fra Marinko Šakota, koji nema očekivanja što se tiče broja mladih koji će biti na ovogodišnjem Mladifestu, a dodaje da ”koliko ih god dođe, svi su dobrodošli”.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota mladima je još jednom približio ono što je najvažnije na Mladifestu.

Mladifest u Međugorju je doista poseban, doista čudesan doživljaj vjere i molitve. Sve što se događa na tom molitvenom susretu – počev od predstavljanja nacija, molitve krunice na Podbrdu, jutarnjih molitava, kateheza, svjedočanstava, zbora i orkestra, volontera, večernjeg molitvenog programa, krunice, euharistije, klanjanja, molitve sa svijećama, procesije s Gospinim kipom, predstave zajednice Cenacolo, poslanja i oproštaja te na koncu euharistije na Križevcu u 5 sati izjutra – svi ti događaji su takve naravi da uzdižu i razgaljuju dušu, hrane je zdravom duhovnom hranom, ispunjaju nekim posebnim mirom i nekom posebnom radošću te daju ohrabrenje i snažan poticaj da se nastavi živjeti vjeru i molitvu, hod s Gospom i s Isusom u svojoj svakodnevici.

Doista je čudesno kako se u tolikim mladima za vrijeme Mladifesta budi život, bude klice ljubavi i dobrote, klice radosti i kako neki tajanstveni mir ulazi u njihova srca. Neopisiv je to osjećaj dok se promatra lica mladih i opaža kako se oni osjećaju voljeni i prihvaćeni i kako i oni ljube Boga, Isusa, Mariju, molitvu, euharistiju, ispovijed, klanjanje.

Teško je izraziti riječima onu pozitivnu napetost koja se osjeća u zraku, ono iščekivanje, ono slušanje koje vlada u molitvenom prostoru ispred vanjskog oltara! A najljepše i najčudesnije je vidjeti kako mladi na Mladifestu ljube Crkvu! Kako vole svećenike i kako se svećenici osjećaju voljeni i prihvaćeni!”, govori fra Marinko pojašnjavajući kako je “Mladifest – susret osoba u jednostavnosti i otvorenosti srdaca”.

Tolika radost i milina i ljubav i dragost i mir! I neka neopisiva sreća! Toliki iz cijelog svijeta, a nitko stranac! Toliki nepoznati, a svi nam dragi! Nitko u središtu pozornosti, a svatko s osjećajem da je prihvaćen i voljen! Vruće, ali nikome ne smeta! Kateheze, svjedočanstva, propovijedi, a nikome nije dosadno! Dugo traju programi, ali nije dugo, nego naprotiv još bismo ostali u pjesmi i plesu i radosti, zaključio je fra Marinko Šakota.

Program Mladifesta pogledajte na linku.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

  • Međugorje je oaza mira, dobra, zajedništva i sigurnosti, a sama molitva u tom mjestu za mnoge predstavlja hranu za dušu i tijelo. Unutarnji spokoj koji mnogi pronalaze i osjete u Međugorju popularizira to mjesto zadnjih 40 godina. Hodočasnici samo crpe sreću i ljubav iz Međugorja te sa tom energijom pozitive pobjeđuju sve one koji dezavuiraju fenomen Međugorja.

  • Nitko ne može zaustaviti pozitivu iz Međugorja i hodočasnike iz cijelog svijeta koji po tu pozitivu dolaze. Mnogi se trude osporiti, ismijati i poniziti fenomen Međugorja, ali uzalud im jer ljudi dolaze preko svjedočanstava, osobnog iskustava i vraćaju se. U tome leži sva misterija Međugorja.

    Uglavnom, svatko svoj nekakav unutarnji mir nalazi u nečemu. Hodočasnici koji pohode Međugorje pronalaze svoj mir i sreću u molitvi Gospi dok npr. mnogi zluradi komentatori koji posjećuju mainstream portale svoj mir pronalaze u potpaljivanju zavisti, mržnji te crnilu što zapravo i nije zdravo jer pronalaženje mira u velikim dozama virtualne negative znači veliku frustriranost i nesreću po te osobe u realnom svakodnevnom životu.

  • Međugorje je opijum koji nitko nikad neće moći zabraniti. Jer taj opijum hrani duše, srca, a dolazi s izvora Božanske ljubavi koja je neuništiva i vječna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.