Objavljen popis namještenih utakmica u Srbiji

UEFA je stavila “pod povećalo” devet utakmica Јelen Superlige i Prve lige Srbije a Interpol i Europol uveliko rade na prikupljanju dokaza koje će predati srbijanskom tužiteljstvu pišu srbijanski mediji.

Prašina koju je početkom nedjelje podigao predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić tvrdnjama da UEFA ima dokaze da su pojedini Superligaši i Prvoligaši namještali utakmice neće se uskoro slegnuti.

Naime, tajnik za integritet srbijanskog nogometnog saveza Milovoj Mirkov potvrdio je za Novosti da UEFA u suradnji s Interpolom i Europolom prikuplja materijal koji će potom biti predat srpskom Tužiteljstvu od kojeg se očekuje adekvatna reakcija.

“Cijeli proces obrade podataka, sastavljanje obimnog izvještaja i predaja dokumentacije potrajat će najduže 15 dana. Od tog trenutka je sve u rukama tužiteljstva i očekujem da će ono reagirati kako priliči” kaže Mirkov.

UEFA provjerava devet utakmica od kojih sedam u Superligi i dvije u Prvoj ligi Srbije.

Večernje Novosti navode da se radi o sljedećim utakmicama:
Spartak – Donji Srem 3:2
Donji Srem – OFK Beograd 4:0
OFK Beograd – Borac 1:0
Јagodina – OFK Beograd 5:3
Spartak – OFK Beograd 1:0
Rad – Spartak 0:1
Spartak – Čukarički 1:0
Sloga – Bežanija 2:3
Mačva – Sloboda 2:3

Priloženi popis ukazuje na to da se najviše sumnja na Spartak i OFK Beograd iako čelnici ta dva kluba tvrde da se radi o Karadžićevom “pucnju u prazno” i odmazde zbog uskraćene podrške u regionalnim savezima.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.