Objavljen natječaj za još radnih mjesta u Općini i Komunalnom

Općina Grude je objavila natječaj za radno mjesto  – Stručni suradnik za organizaciju mjera zaštite i spašavanje. Natječaj je izišao u subotu u dnevnim novinama i traje 15 dana od dana objave. Nije jasno zbog čega je u trenucima izuzetno teške financijske situacije i zaduženosti potrebno dodatno…

…zapošljavanje u Općinu koje će nas Gruđane koštati oko 20 000 KM sa doprinosima. Prema opisu poslova istom bi bio glavni zadatak „prikupljati određene podatke koji se odnose na obavljanje mjera zaštite i spašavanja“. Nije li te poslove mogao obavljati netko tko već radi u Općini. Zna li Načelnik da postojeće općinsko Vatrogasno društvo trenutno nije osposobljeno niti za najjednostavnije zadatke jer općina nema novca. Otkud odjednom novac za dodatno zapošljavanje nekog tko će sjediti u uredu kako bi brojio požare. U nastavku donosimo i najvažnije dijelove ovog bespotrebnog natječaja.

Posebni uvjeti su:

a)      VSS – pravni, ekonomski, poljoprivredni ili drugi fakultet tehničkog smjera
b)      1 godina radnog iskustva u struci
c)      Položen stručni ispit

Opis poslova:

Prikuplja određene podatke od povjerenika i jedinica i štabova civilne zaštite, pravnih osoba i građana koji se odnose na obavljanje mjera zaštite i spašavanje, a naročito zaštita od požara, rušenja, saniranje terena, zaštite okoliša, planira i nabavlja opremu za obavljane poslova vezano za navedene poslove, organizira i provodi mjere zaštite i spašavanja od rušenja i protupožarne zaštite u skladu sa Zakonom i planom zaštite spašavanja Općine, sudjeluje u izradi i ažuriranju dokumenata Plana zaštite i spašavanja Općine od prirodnih i drugih nepogoda, ostvaruje suradnju i sudjeluje u akcijama zaštite ˝i spašavanja sa nevladinim organizacijama, obavlja i druge poslove po nalogu Općinskog načelnika i pomoćnika načelnika.


Komunalno traži pomoćnika ravnatelja, a još nemaju ravnatelja i nadzorni odbor

U četvrtak je u dnevnim novinama objavljen i natječaj za radno mjesto pomoćnika ravnatelja JP Komunalno. Potrebna je VSS,  strojarskog smjera,  pet godina radnog iskustva.

Nije nam  poznato koji  nadzorni odbor i ravnatelj  raspisuju  natječaj budući da je svima početkom 2010 godine istekao mandat.  I za ostale informacije pitajte u Komunalnom poduzeću.

Ipak, budući da su ovaj put raspisani natječaji ( vjerovali ili ne)  za radno mjesto,  poziv je očito upućen i onima koji nisu kumovi , rođaci iliti stranački vojnici, a završili su navedene fakultete. Pa mladi obrazovani i školovani Gruđani, javljajte se,  možda i prođete. Sretno.

grude-online.info

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.