Obitelj Memić: Nastavit ćemo borbu za pravdu

Otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić kazao je u četvrtak ispred Suda BiH da nije razočaran nakon izricanja oslobađajuće presude za optužene jer nije prvi put da Sud oslobađa optužene.

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je u četvrtak presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi za smrt Dženana Memića.

Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužiteljstvu BiH, jer su oni život dali da ovo dokažu. Hvala tužiteljima, Gordani Tadić koja je otvorila istragu, Milanku Kajganiću, ali mi idemo dalje, poručio je Memić i najavio da sigurno neće stati na ovom u cilju postizanja pravde.

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana, također je najavila da će njezina obitelj nastaviti ovu borbu, ocjenjujući kako je ovo nepravedna odluka Suda.

Sedam godina nastojimo doći do pravde, ovi ljudi su tu jer postoje dokazi, kazala je Arijana Memić te se zahvalila medijima i cjelokupnoj javnosti na praćenju slučaja od samog početka.

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović, između ostalog, teretili su se da su djelovali kao organizirana kriminalna skupina s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život 8. veljače 2016. godine, uslijed kojih je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obrazloženje da Tužiteljstvo nije dokazalo navode iz optužnice.

U četvrtak je izrečena prvostupnjaska presuda na koju Tužiteljstvo ima pravo žalbe.

Sud BiH oslobodio krivnje optužene u slučaju Dženan Memić

(Fena | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

4 komentara

  • SDA jednako Branko Peric jednako oslobađajuće presude. Tragikomično stanje u pravosudu BiH koje kontrolira SDA. Sve su stavili pod svoju šapu…

  • Oslobodio Osmicu, sad ove zlocince i onda slucaj Raspiratori. Bas sve predmete njemu dodijelili. Ishod ce biti isti. SDA mafija i njihov sudac Branko Peric, sramota za drzavu BiH, sramota za pravosude…. Dotakli smo dno dna. Ilustracija Audija, tužioca, svih agencija i pravosudnih, policijskih tjela. Je li ovaj i ovakvi sudije trebaju suditi pripadnike Armije za zlocine. Sada je i pticama na grani jasno tko vlada pravosuđem…. Gasi svjetla, mozak kablove i zatvoraj tu instituciju dok se ne ocisti od korupcije, podanika, kupljenih Sudija koji blamiraju Sudstvo i drzavu. Jos je ostalo ovom Pericu do mirovine da proglasi nevinim raspirator mafiji. I ako mogao da verificira diplome Sebije i Osmice. Bravo..!

  • Uzni bolan pravdu u svoje ruke Murize. Nema sile koja bi me zaustavila i presude koja bi me zadovoljila da mi neko ubije dijete. Sve jednog bi odrobovao, od pomagača do ubice. Jb te državo i cudite se što Srbi ne priznaju BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.