Obitelj iz Ljubuškog s bolesnim djetetom tražila smještaj u Splitu, odgovor žene oduševio sve

U jednoj Facebook grupi u kojoj se traže i nude stanovi za najam u Splitu osvanula je objava u kojoj obitelj iz Ljubuškog s bolesnim djetetom preko posrednika traži smještaj u Splitu na tjedan dana.

Pozdrav dragi ljudi, poznanica traži smještaj na tjedan dana, od Uskrsnog ponedjeljka. Potreban je smještaj za nju, muža i sina. Kćer joj ima cerebralnu paralizu te treba u bolnicu. Najviše bi joj odgovaralo blizu Firula, ako tko zna nekog neka mi se javi u inbox. Unaprijed hvala svima i svako dobro, stajalo je u objavi.

U Splitu je posljednjih godina, pogotovo pred turističku sezonu, stan gotovo nemoguće pronaći, a najezda turista koja se očekuje iz podstanarskih će stanova izbaciti brojne građane Splita, piše Index.hr.

Na objavu u grupi reagirala je Davorka Juričić.

Pozdrav, imam ja slobodan stan na Visokoj. Ako im odgovara, nek me slobodno kontaktiraju, ne trebaju platiti ništa, napisala je Davorka i popravila dan svima koji su vidjeli objavu u grupi.

Novinari Indexa kontaktirali su Davorku koja je potvrdila da se čula s ocem djeteta. Obitelj, kako kaže, dolazi iz Ljubuškog, dijete treba u bolnici provesti tjedan dana, a u Davorkin će stan obitelj doći u utorak, ostati tjedan dana i neće platiti ništa.

Davorki ovo nije prvi put da prepušta svoj stan obitelji koja s djetetom treba doći u bolnicu.

Ja znam kako je lijepo dobiti pomoć od potpuno nepoznatog čovjeka u teškoj životnoj situaciji, kaže Davorka koja s obitelji živi u Mravincima.

Novi joj prijatelji, kaže, nisu potrebni, ali je sa svakom obitelji ostala u kontaktu. To su posebni odnosi, dodaje.

Ovo sam do sada napravila nekoliko puta i svaki put sam imala osjećaj da je to moje srce ispunilo čak više nego njihovo. To je radost. Živimo u užasnim vremenima, stanovi u Splitu su preskupi, a podstanari se izbacuju početkom petog mjeseca zbog turista. Kada sam vidjela da je bolesno dijete u pitanju, uopće nisam imala dilemu što napraviti, zaključuje Davorka Juričić za Index.

Majka iz Ljubuškog: Dijagnoza autizma nije smak svijeta, nego vrata koja vode u drugi svijet

(www.jabuka.tv)