Obitelj četiri dana nije znala za smrt člana: “Dežurna liječnica je imala puno posla” – Jabuka.tv

Obitelj četiri dana nije znala za smrt člana: “Dežurna liječnica je imala puno posla”

Četiri dana muškarac je ležao na patologiji u dubrovačkoj bolnici, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj.

Da je preminuo, slučajno je saznala žena, i to preko telefona, a cijelu priču za Dnevnik.hr ispričala je zgrožena nevjesta preminulog. Kaže da je o svemu pisala ministru Berošu, a u bolnici je pokrenut unutarnji nadzor.

Nevjesta preminulog kaže da je njezin svekar u bolnicu primljen 2. siječnja zbog moždanog udara.

Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će ju, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: “Kako vi ne znate?” Pita ona: “A što ne znam?” Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja, priča snaha pokojnika.

Dodaje da im je rečeno da dođu po stvari preminulog. Kako su, kaže, sve saznali u četvrtak popodne, u bolnicu su došli u petak.

Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila, govori zgrožena žena.

Ističe da su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s datumom 15. siječnja.

Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga, nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno, zaključuje.

Dodaje da je pisala i ministru zdravstva Viliju Berošu, ali i na još neke e-mail adrese u Ministarstvu.

Od osoblja bolnice, kaže, vidjeli su samo glavnu sestru.

Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao da oprostimo te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla, govori nevjesta preminulog muškarca.

Ravnatelj bolnice Marijo Bekić kazao je da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan.

(www.jabuka.tv | Foto: Cropix)


19 komentara

 • Ma sto nema rijeci..hebo ih pas..dobar matrak, pa sve ovud hocu, ovud necu!I tako djubrad nista ne radi,a ovo im doslo ko kec na dvanest!Evo netko dolazi da ih vidi..dolazimo jadni sto nam ja potreba,a oni ko bijesni kenjci!Ma fujj na vas..Bog vam sve naplatio

 • I u Mostaru ti ne vrate dokumentaciju koja je otisla uz pacijenta…uzalud zoves.Ne dadnu ni otpusno uz mrtvog i trazis dugo i dobijes s brda dola napisano za par mjeseci.Odjeca i terapija su vraceni odmah skoro netaknuto.I sad se pitam u sta je bio obucen i cime su ga lijecili ??Bog ce svima sve vratiti i platiti.

 • Kakva je to obitelj koja četiri dana ne ide u posjetu ili makar po informaciju o bolesnoj osobi, znači da su u svakom slučaju gori od osoblja bolnice i da su oni za svaku osudu, neka ih je sram.

 • Kako ćeš dobiti informaciju kad se rijetko jave na telefon a u bolnicu ne daju.?!
  A po tebi je rodbina za osudu.!
  Šta su trebali liječiti izljev na mozak doma, možda bi preživio.

 • to govori o ovoj osobi koliko drži do svog pa ga nije obašla četeri dana i takvih žugatora je ovde pola da moj netko leži ja bih ga obašla svaki dan i odnijela osnovne potrepštine i nešto voća i za jelo al na žalost puno je onih koji jedva čekaju da ga smjeste u bolnicu da nije njima na teret još ako ima malo parica da ga se što prije rješe ovo su činjenice

  • Ti bi ga obišla samo što zbog korone nemožeš na kilometar prić. Kad zoveš jave ti se samo ako im je dosadno jer nemaju šta drugo radit

 • ali četeri dana da ne saznaju nešto ta obitelj se ne može nazvati obitelj i sada im doktori krivi da su oni vodili brigu saznali bi nešto pa taman i trebali mitit to su pene i kaže brinili se za svog ma daj da imaju i malo časti nebi se ni javili od sramote

 • Satares se zovuc i niko se ne javlja u Mostaru.Sto se tice uzivo nema uc u bolnicu , a sto smo htjeli uzet pacijenta kuci ako se nista nece radit dr.je rekao ma kakvo umiranje dan prije i da ce mu se radit operaciju i onda ujutro zove…pogorsalo se stanje…umro je.Boze nagradi i mene i te osobe koje lazu da bi se okoristili od umiruceg.Žalost je sta ucini korona onima koji nemaju koronu.

 • Ovo su sve krivi oni koji tvrde da korene nema i ubijaju narod šireći virus . Na svojoj duši nose sve koji su umrli. Samo mi nije jasno kako mogu
  mirno spavati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.