Obilježena godišnjica osnutka Doma zdravlja Mostar

U povodu 24. godišnjice osnutka Doma zdravlja Mostar djelatnici te zdravstvene ustanove u petak su izveli pokaznu vježbu hitne medicinske pomoći te su organizirali mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za građane Mostara.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić kazao je kako je cilj današnjeg događaja bio druženje s građanima te prezentacija dosadašnjeg rada Doma zdravlja.

Dom zdravlja Mostar jedna je od organiziranijih ustanova primarne zdravstvene zaštite, što govore i brojne nagrade i priznanja koje dobivamo zadnjih godina. Novca, naravno, kao i u svim drugim sektorima fali, ali nismo nezadovoljni, kazao je Kordić.

Govoreći o aktivnostima i projektima na kojima je Dom zdravlja Mostar radio u protekle dvije godine, ravnatelj Kordić istaknuo je projekt “utopljavanja” zgrade Doma zdravlja.

Radi se o projektu koji je podržao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanska županija. Implementacija projekta je u završnoj fazi, a njegovom realizacijom očekujemo povećanje energetske učinkovitosti i značajne financijske uštede, kazao je Kordić.

Ravnatelj je izdvojio i projekt “Utrka za život” s kojim Dom zdravlja Mostar, zajedno s partnerima iz Hrvatske i Crne Gore, aplicira za program prekogranične suradnje IPA CBC trilaterala.

Kroz taj projekt pričamo jednu lijepu priču oko hitne medicinske pomoći, a benefit bi bio da sva tri partnera i njihove hitne pomoći zajedno surađuju u slučaju masovnih nesreća, razmjena iskustava i znanja. Projekt je predan krajem 2018. godine i sada očekujemo rezultate, rekao je.

Današnjem događaju nazočio je i predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg koji je ponovio kako su zdravstvo i obrazovanje u vrhu prioriteta rada njegove vlade.

To dokazujemo čitavim nizom projekata koje smo realizirali, ali i onima koji su u fazi realizacije. Godišnje izdvajamo više od 140 milijuna maraka za sustav zdravstva naše županije, a vodimo računa i o materijalnom statusu naših zaposlenika u zdravstvu, kao i o tome da naše ustanove i bolnice moderniziramo, opremimo i izgradimo, kazao je Herceg.

Dodao je kako je za Vladu HNŽ-a izgradnja dječje klinike SKB Mostar najznačajniji projekt te da se nada kako će izgradnja krenuti u ovoj godini.

Vrijednost samog projekta iznosit će 19 milijuna maraka, ali cilj je, također, da obnovimo sve javne objekte u našoj županiji i nadam se da ćemo to kroz naredne dvije godine i ostvariti, kazao je Herceg.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.