Obilježena 24. obljetnica smrti Joze Leutara

Delegacija Federalne uprave policije položila je vijence u zgradi FUP-a, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pokojnog zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Leutar se 16. ožujka 1999. godine u službenom automobilu vozio na posao kada je u 7:45 sati ujutro u sarajevskom naselju Ciglane eksplodirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom vozilu.

Preminuo je u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka od posljedica eksplozivne naprave postavljene u njegov službeni automobil, a pokopan je na groblju “Masline” u Mostaru.

Povodom obilježavanja 24. godišnjice atentata na mjestu zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16. ožujka položila vijenac na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

U ožujku 2023. godini Tužiteljstvo BiH izvijestilo je da je ispitalo više svjedoka iz Hrvatske i BiH te iz inozemstva o okolnostima atentata na doministra unutarnjih poslova FBiH Jozu Leutara iz 1999.

Tužiteljstvo BiH ispitalo više svjedoka o atentatu na Jozu Leutara

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.