Obavještajci upozorili: Moguć je novi teroristički napad u BiH

”Dobili smo određenu informaciju od jedne partnerske službe iz regije da postoje indicije i obavještajni podatak o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH”, izjavio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Potvrdivši da su sigurnosne službe u BiH dobile dojavu o novim prijetnjama terorističkim napadom u BiH, Mektić je za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da su sve sigurnosne agencije u BiH ozbiljnije shvatile i reagirale na ovu informaciju, što će doprinijeti njezinom rasvjetljavanju, prenosi Bljesak.info

Prema njegovim riječima, poduzete su i sve mjere vezano za sigurnost prema objektu za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada.

Mektić je rekao kako je nekoliko dana prije terorističkog napada na policijsku postaju u Zvorniku postojala određena informacija koja je podijeljena svim sigurnosnim agencijama u BiH, a ukazivala je na činjenicu da bi mogao biti izvršen određeni teroristički napad.

Ocijenio je kako bi bilo potrebno da svaka sigurnosna agencija u BiH u okviru svojih poslova i nadležnosti izvrši analizu kako su i na koji način postupali s tim sigurnosnim podatkom i jesu li poduzeli mjere i radnje u sprječavanju takvog događaja, prenosi Bljesak.info

”Nadam se da smo iz svega toga posljednji put svi izvukli pouku. Nakon terorističkog napada u Zvorniku vidio sam da sve sigurnosne agencije u BiH izražavaju punu opredijeljenost u vezi sa svim oblicima suradnje kada je u pitanju borba protiv terorizma u BiH”, istaknuo je Mektić za Alternativnu televiziju i dodao kako smatra da treba nešto mijenjati u smislu saradnje i elektronske razmjene podataka između sigurnosnih agencija u BiH i tužiteljstva.

”Moramo policijske i sigurnosne agencije u BiH osloboditi političkih utjecaja, dok u Tužiteljstvu BiH moramo uspostaviti posebni odjel s tužiteljima koji bi se isključivo bavili pitanjem terorizma u BiH”, zaključio je Mektić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.