Obama kritizirao Trumpa, njegovo upravljanje krizom nazvao kaotičnom katastrofom

Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da je način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom “krajnje kaotična katastrofa”, izvijestili su američki mediji.

Tu oštru kritiku, njegovu do sada najeksplicitniju, bivši demokratski predsjednik je izrekao u petak navečer tijekom polusatnog telefonskog razgovora s bivšim suradnicima svoje vlade, čiju snimku je pribavio Yahoo News.

Barack Obama je posebice spomenuo da je bitno izabrati dobre čelnike za slučaj javnozdravstvene krize i pozvao je svoje bivše suradnike da se uključe u kampanju Joea Bidena, njegovog bivšeg potpredsjednika i demokratskog kandidata, iako još neformalnog, za predsjedničke izbore u studenome.

Obama je već ranije spomenuo da je republikanski milijarder “odbacio upozorenja” o opasnostima izbijanja pandemije.

Donalda Trumpa njegovi kritičari optužuju da je najprije minimalizirao prijetnju covida-19, a zatim davao kontradiktorne i zbunjujuće upute, između poziva na oprez i nestrpljivosti da se pokrene gospodarstvo.

Obama je ponovio da je važno podržati njegovog bivšeg potpredsjednika i najavio da će se intenzivno uključiti u Bidenovu kampanju.

(Hina)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.