O čemu će se razgovarati na 13. simpoziju Stopama pobijenih?

Trinaesti simpozij ”Stopama pobijenih” bit će održan u nedjelju, 24. listopada, u Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu.

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti svetom misom u 11:00 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će predvoditi dr. don Mirko Šimić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu.

Nakon sv. mise u izložbenom prostoru Franjevačkog muzeja i galerije bit će održana predavanja.

Pravnik i povjesničar dr. don Anto Orlovac govorit će o “Stradanju Banjolučke biskupije u Drugom svj. ratu i komunističkom poraću”. Etičar dr. don Mirko Šimić govorit će, pak, na temu “Identitet (hrvatski i katolički) u svjetlu mučeništva”. “Laž kao sredstvo proizvodnje ‘istine'”, tema je povjesničara mr. Stjepana Loze.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature Pobijeni.info. Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi, priopćeno je iz Vicepostulature.

Župa Široki Brijeg objavila novi raspored misa

(www.jabuka.tv)8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.