Nutella promijenila recepturu, ljubitelji razočarani

Omiljeni čokoladni namaz koji mnogi obožavaju npr. u palačinkama ili ga jedu samostalno u kriznim trenucima, kako tvrdi njemačka udruga potrošača, promijenio je recepturu te sad ima više šećera, masnoća i mlijeka u prahu, nauštrb smanjene količine kakaa i lješnjaka.

Premda proizvođač Ferrero ističe kako je kvaliteta namaza ostala ista, mnogi su ljubitelji popularne Nutelle razočarani.Štoviše, na stranici Centra za zaštitu potrošača iz Hamburga na Facebooku stoji kako slasni smeđi namaz sada sadržava 8,7 posto obranog mlijeka u prahu u usporedbi sa 7,5 posto, koliko ga je prije imao.

Prosječna staklenka Nutelle sada ima 56,3 posto šećera, umjesto 55,9 posto, piše Tportal.hr.

“Budući da je sad Nutella vidljivo svjetlije nijanse smeđe, istražujemo pretpostavku da namaz sadržava manje kakaa u prahu, poručili su iz hamburške udruge.

“Nutella ima sad oko 90 posto palminog ulja – nije dobro za vas! Bojkotirajte je”, napisao je ogorčeni potrošač.

Ferrero je pak priznao da je došlo do izmjene njihovog recepta, ali su poručili kako su ‘kvaliteta, izvor i svi ostali aspekti Nutellinih sastojaka isti”.

“Popis sastojaka, kao i obično, prikazan je na web stranici”, objasnili su iz talijanske tvrtke putem svoje njemačke podružnice.

Tvrtka nema nikakvu obvezu detaljnog otkrivanja točne količine kakaa, kao i mnogih drugih aspekata njihovog proizvoda, dodali su.

Inače, nedavno se Ferrero našao u neugodnoj situaciji nakon što je mađarska agencija za sigurnost hrane rekla kako je Nutella prodavana u Mađarskoj ‘manje kremasta’ od istog proizvoda u Austriji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.