Nutella dobiva opasnu konkurenciju, stiže Barillin čokoladni namaz

Godinama Nutella drži prevlast na tržištu čokoladnih namaza, riječ je o 54 posto tržišnog udjela, no čini se da bi uskoro mogla dobiti opasnu konkurenciju.

Poznati proizvođač tjestenine Barilla radi na novom čokoladnom namazu koji bi, piše Quartz, mogao uzdrmati Nutellu. Namaz će se zvati Crema Pan di Stelle, odnosno bit će tekuća verzija poznatih istoimenih kolačića Pan di Stelle.

Ono po čemu će se Barillin namaz razlikovati od Nutelle ja palmino ulje. Dok Ferrerova Nutella sadrži palmino ulje koje je kontroverzno zbog svoje uloge u masovnoj deforestaciji jugoistočne Azije, Crema Pan di Stelle navodno će sadržavati suncokretovo ulje te će uz to imati i 10 posto manje šećera od Nutelle.

Barilla igra i na kartu patriotizma pa će njihov namaz sadržavati isključivo talijanske lješnjake, ali i samo kakao iz održivog uzgoja.


Reuters prenosi i da će sadržavati komadiće keksa Pan di Stelle da bi imao i hrskavost. Ferrerova upotreba palminog ulja pokazala se sve spornijom za talijanske potrošače koji kao razlog navode zdravstvene i ekološke probleme. 2016. godine je Ferrero čak pokrenuo kampanju kako bi komunicirao da je njihovo palmino ulje iz održivog uzgoja te posebno odabrano – to ipak nije bilo dovoljno za sve zabrinutije potrošače.

Barilla se zbog svega toga nada da bi uspješno mogla ući na tržište s ovim proizvodom. Zanimljivo je i vrijeme u kojem je Barilla najavila novi namaz. Naime, to se dogodilo ubrzo nakon što je Ferrero najavio da će uskoro u prodaju pustiti nove kekse punjene Nutellom koji će biti izravna konkurencija Baiocchi keksima punjenima čokoladom koje proizvodi Barilla.

Barillin namaz bi se trebao sljedeće godine pojaviti na tržištu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.