NS BiH: Željezničaru je ispravno poništen pogodak

Na izvanrednoj sjednici, predsjednik i dva dopredsjednika Odbora za suce i suđenje u suradnji sa Odjelom za suce i suđenje NS BiH su analizirali sedam odigranih utakmica 4. kola BHT Premijer lige BiH.

Najviše rasprave bilo je oko utakmice Širokog Brijega i Željezničara, nakon koje su se gosti žalili da im je poništen regularan pogodak u zadnjim sekundama utakmice.

Odbor je odlučio da je pomoćni sudac ispravno postupio signalizirajući zaleđe, a da su kod pet spornih situacija samo jednom, u 66. minuti, suci pogriješili kod zaleđa.

“Odbor posebno ukazuje na neosnovanost tvrdnji i priopćenja FK Željezničar nakon utakmice ovog kluba u Širokom Brijegu koje se odnose na navodnu odgovornost Direktora natjecanja Elmira Pilava i Rukovodioca za sudačke pitanja Salema Prolića. Naime, njihove nadležnosti su jasno definirane Organizacionim pravilnikom NS/FS BiH i Pravilnikom o sucima i suđenju koji definira da se sve odluke donose u suradnji sa Komitetom za suce i suđenje koji odgovara IO NS/FS BiH. Članovi Generalnog tajništva saveza pružaju administrativnu i tehničku podršku članovima Komiteta i ostvaruju profesionalnu suradnju u skladu sa definiranim nadležnostima, a u interesu razvoja i unapređenja suđenja shodno UEFA sudačkoj konvenciji”, stoji u priopćenju odbora.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Čuj izvanrednoj skupštini,hahaha kada se arapski klub pobuni kako to brzo ide,i nemogu da vijerujem da su ih usutili,da vidim sada priopćenje iz FK želje nakon analize neće ga biti kako providno

Komentiraj: