NS BiH zatražio povratak gledatelja na tribine

Nogometni savez BiH, poslao je Institutu za javno zdravstvo RS-a i Zavodu za javno zdravstvo FBiH molbu da se utakmice Premijer lige BiH u proljetnom dijelu sezone igraju pred publikom.

Ovim putem vam upućujemo molbu za odobrenje organizacije utakmica Premijer lige BiH, s nazočnošću gledatelja u proljetnom dijelu prvenstva, a koje počinje 27./28. veljače 2021. godine.

Naime, do sada je odigrano 19 kola i jesenjem dijelu natjecateljske sezone 2020./.21 bez nazočnosti gledatelja i moramo istaknuti da su NS BiH i klubovi poduzeli maksimalne mjere i napore u organizaciji utakmica u skladu sa svim epidemiološkim i zdravstvenim preporukama te da utakmice na otvorenom nisu bile izvor širenja zaraze Covid-19.

Obzirom na višestruki značaj nazočnosti gledatelja na utakmicama (prihodi od ulaznica promocija natjecanja, zainteresiranost sponzora, itd.) kao i ozbiljan pristup organizaciji od strane klubova i kontrole od NS BiH, ovim putem vas molimo za gore navedeno odobrenje organizacije utakmice u skladu sa sljedećim uvjetima:

 • Ne bi bila dozvoljena nazočnost gostujućih navijača
 • Gledatelji bi bili smješteni na tribinama sa sjedećim mjestima
 • Ukupan broj gledatelja na jednoj tribini bio bi 10 % od kapaciteta te tribine
 • Svako sjedište na kojem je dozvoljeno sjedenje bi bilo označeno sa obaveznim razmakom između sjedišta (minimalno dvije prazne stolice između te minimalno dva prazna reda).
 • Na stadionima bi bili otvoreni svi ulazi da se izbjegnu gužve
 • Ne bi bilo fizičkog kontakta među gledateljima
 • Poštivale bi se sve ostale epidemiološke mjere

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj suradnji i pomoći u vezi s navedenim. S poštovanjem, stoji u molbi, koja je upućena Institutu za javno zdravstvo RS-a i Zavodu za javno zdravstvo FBiH.

Podsjećamo, Županija Zapadnohercegovačka je 4. veljače dozvolila povratak gledatelja na tribine stadiona i sportskih dvorana, a više o tome pročitajte u nastavku.

ŽZH: Navijači se vraćaju na tribine!

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • Zar nije već tako? Vraćaj sve u normalu, dosta smo štete već sami sebi napravili glumeći nekakvu ” pandemiju” koje NEMA. Dosta više pobogu. Ili ćemo pušiti priču dalje s novim sojevima, rojevima, krdima virusa u koje može povjerovati samo potpuni IDIOT.

  • ma marš u 3pm balavče..eto tebi ne može bit ništa pa nas starije ko jebe..ja sam ga imao i tvrdim da sve je ali bezazlen nije…

 • Jesi ti izgubio koga od ovog čega “NEMA” ? Dok nam je god ovakvih internet “stručnjaka”, teoretičara zavjere, blago se nama.

  Ne kažem da ne treba popuštati mjere pomalo, ali ovakvi komentari su smješni. Nagledao sam se ja takvih, sve nešto nema nema nema, ali kad dodje 5 do 12 kad ih okrzne blizu, mažu se i ližu od glave do pete svim i svačim.

    • Ja sam za ovakve mjere ,da bude gledatelja i distanca ali bez obvezni maski i bez gostujućih navijača ,ali ovi što obezvređuju ovu tešku bolest su glupi ,balavci i teške neznalice,ova bolest je horor teška i ubija ,i ne sprdajte se sa ovom smrtno nepoznatom bolesti, jer ubila je puno naših običnih i normalni ljudi ,statistika smrtnosti kod nas se umanjuje (pojedinci urotnici kažu to je štela,eto imštela)

    • Lud je ko god ublažava mjere opet će mo u sred ljeta imati problem a da se strpimo još mjesec možda bi ova nepogoda i prošla

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.