NS BiH objavio krajnji datum za nastavak Premijer lige

Administracija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pripremila je sveobuhvatnu analizu poduzetih aktivnosti na planu organizacije nastavka natjecanja pod ingerencijom NS BiH.

Nakon uvodnih informacija i rasprava članova Izvršnog odbora, zaključeno je da je 7. lipanj krajnji datum za nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Uvjet da bi natjecanje bilo nastavljeno je izdavanje dozvole nadležnih tijela, tj. entitetskih kriznih stožera, za nesmetan nastavak natjecanja na razini cijele države. Uz ove dozvole potrebno je stvoriti preduvjete za organizaciju i održavanje utakmica, propisane dostavljenim planom mjera i procedura Covid-19 koji je dostavljen klubovima Premijer lige, priopćeno je iz NS BiH.

Poseban naglasak tijekom razgovora je stavljen na iznalaženje najboljeg načina zaštite zdravlje igrača u sljedećem razdoblju. Za provođenje ovih aktivnosti, a s ciljem adekvatne zaštite nogometaša, potrebno je imati procedure propisane od nadležnih tijela za organizaciju sportskih događaja na stadionima.

Bilo koji drugi datum, različit od datuma kada je planiran nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH, predstavlja ogroman rizik po zdravlje nogometaša, posebno što bi termini odigravanja utakmica bili učestali, a takav ritam odigravanja utakmica predstavljalo bi potencijalnu opasnost po zdravlje svih sudionika u igri. Na ovaj način bi u nastavku natjecanja i odigravanju utakmica trećeg kruga bilo dovoljno vremena za odmor momčadi, a završetak svih natjecanja bio bi krajem srpnja, navode iz Saveza.

Rok za završetak nacionalnih natjecanja prema smjernicama UEFA-e je 2. kolovoz.

Bez nastavka nogometnog prvenstva u Bosni i Hercegovini?

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.