Novo zatvaranje dijela autoceste u BiH

Tunel 25. novembar
Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca u BiH odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima iz Auto moto saveza u BiH (AMSuBiH) upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. Novembar i Grab na dionici autoceste A-1 zatvoren je smjer Tarčin
– Lepenica.

Do završetka radova promet će se odvijati dvosmjerno suprotnom stranom A-1.

Zbog izvođenja radova u Mostaru na dionici Varda – Rodoč, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog klizišta promet je potpuno obustavljen na dionici Razboj – Rudanka, na lokaciji prijevoja Ljeskove vode. Zbog oštećenja mosta na dionici Rogatica – Ustiprača, vozila do 30 tona ukupne dozvoljene mase prometuju naizmjenično jednim prometnim trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Zbog izvođenja radova na dionici Dobro Polje – Miljevina (Sarajevo – Foča), promet se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-1.8 Pelagićevo – Srebrenik (tunel Ormanica)
  • M-4 Jelah – Doboj (Kraševo)
  • M-15 Ključ – Sanski Most
  • M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica), Tarčin – Konjic, Nemila – Lašva
  • M-17.3 ulaz u Neum (Neum – Stolac)

Zbog klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zabrana je prometa za vozila preko 5 tona ukupne dozvoljene mase na mostu na graničnom prijelazu Karakaj. Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prijelaz Šepak. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je ujutro iz Auto moto saveza u BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.