Novo ažuriranje iOS-a donijelo povijesne promjene za korisnike u EU

Apple je službeno izdao iOS 17.4 i iPadOS 17.4, nove verzije svojih mobilnih operacijskih sustava koje su napravljene u skladu s Aktom o digitalnim tržištima (DMA), a koje ujedno donose i velike promjene za korisnike iz 27 država članica Europske unije.

Naime, najveća promjena svakako je mogućnost instalacije aplikacije iz vanjskih izvora, što su Appleovi korisnici priželjkivali već godinama. Uz to, korisnici nisu više prisiljeni koristiti Safari kao zadani preglednik, a korisno je i to što će im NFC funkcionirati s alternativnim beskontaktnim metodama plaćanja, što znači da nisu više prisiljeni koristiti Apple Pay, prenosi Bug.hr.

Novo ažuriranje donosi i mogućnost plaćanja aplikacija putem vanjskih pružatelja usluga, bez Appleove provizije, što su developeri vjerojatno objeručke dočekali.

Izuzev ovih promjena za korisnike unutar EU, ažuriranje donosi i automatske transkripcije podcasta na engleskom, španjolskom, francuskom i njemačkom, nove emojije i popravke za dva sigurnosna problema.

Europska komisija kaznila Apple s čak 1,8 milijardi eura

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.