Novinarka Washington Posta nakon posjete Mostaru i Kravicama: Osjećala sam se kao u bajci!

Ugledni američki list “Washington Post” objavio je, malo je reći, lijepu priču o Bosni i Hercegovini i bh. dragulju – Mostaru. Novinarka Jillian Keenan do detalja je opisala svoj posjet Bosni i Hercegovini, Mostaru i vodopadu Kravice.

Multietnička kultura

Oduševljena prizorima i pejzažima, Keenan je, između ostalog, napisala da je BiH država koja prkosi očekivanjima. Cilj posjeta je, kako je napisala, bio reportaža o rastućoj industriji i situaciji u zemlji iz perspektive mladih koji se ne sjećaju rata i krvavih sukoba, prenosi Dnevni avaz.

– Iako je rat završio prije 17 godina, svoje tragove ostavio je svuda, na fasadama škola, zgrada, bolnica… Istovremeno, ratni ostaci pomiješani su s jednako beskrajnim trenucima savršene ljepote, šarmantnim selima i raskošnom multietničkom arhitekturom – piše u članku.

Kada je trebala napustiti Sarajevo, novinarka se odlučila otići u Mostar. Napisala je da tijekom vožnje nije mogla oči odvojiti od krajolika.

– Osjećala sam se kao u bajci, za razliku od brutalne stvarnosti. Male, šarene kuće okupljene u podnožju zelenih planina, eterični sloj magle… Nezaboravno i veličanstveno – napisala je Keenan.

Ljepota vodopada

Ona je još dodala kako je, kada je ugledala vodopad Kravice, upitala taksista Zorana, koji ju je vozio, “hoće li umrijeti”.

– Zoran je odgovorio da neću i insistirao da se okupam u ovoj, jednoj od najljepših europskih prirodnih znamenitosti – završila je Keenan.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • svaka zemlja ima svoje posebnosti i prirodne ljepote, a lijepo je čuti kad netko o tvojoj zemlji govori pozitivno, pogotovo kad našu zemlju uvijek u svemu stavljaju na zadnje mjesto.

  • često vjeruj mi, uživam ljeti sjesti uz Neretvu na nekoj od terasa, a iz Širokog sam da se razumijemo. Zato bez predrasuda molim. I nije jedino Stari most kulturna baština BiH kojoj se ljudi dive. Ali ti očito nisi otišao dalje odavde, pa ne bih ulazila u raspravu.

  • svaka čast,,,zašto bježiš iz prelijepog širokog brijega i s njegovih lijepih obale lištice i lijepog borka na terase neretve

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.