Novi trend: Skoro svaki maturant ima osobnoga fotografa – Jabuka.tv

Novi trend: Skoro svaki maturant ima osobnoga fotografa

Osim što roditelji moraju izdvojiti novac za haljinu, odijelo, šminku, frizuru kako bi spremili maturanta za proslavu maturalne večeri, posljednjih godina unajmljivanje osobnoga fotografa postalo je nezaobilazan trend.

Cijene usluga za fotografiranje jednoga maturanta kreću se od 50 KM do 200 KM, a maturanti im se javljaju pet do šest mjeseci ranije kako bi rezervirali termin.

Saša Ratković, mladi fotograf, kaže da rezervacije za fotografiranje matura počinju već u siječnju..

“Većina termina bude popunjena do travnja. Iako je veći broj djevojaka koje žele da na ovaj dan imaju profesionalne fotografije, događa se da se jave i momci koji žele da neke lijepe trenutke toga dana zabilježi objektiv fotoaparata”, kaže Ratković za Nezavisne novine.

Dodao je da je svake godine sve više maturanata koji žele imati svoga fotografa kako bi sebi omogućili lijepe uspomene kojih će se moći sjećati svaki put kada pogledaju fotografije.

Katarina Dodev, maturantica Medicinske škole, koja je iznajmljivala fotografa, kaže da je cijena koju je ona platila realna, čak i niska, s obzirom na to koliko fotograf truda uloži.

“Za fotografiranje sam se odlučila jer mi je maturalna zabava predstavljala važan događaj”, rekla je Katarina.

Sara Bajić, maturantica Srednjoškolskoga centra “Gaudeamus”, kaže da je za fotografa izdvojila 70 KM i ističe da ima i dosta skupljih.

“Odlučila sam da me na maturalnoj zabavi slika profesionalni fotograf zato što smatram da bi on, uz novac koji sam potrošila u čitav styling, bolje dočarao moju haljinu i sam doživljaj maturalne večeri umjesto da su me slikali rodbina i prijatelji”, kazala je Sara.

Nikola Zajc, profesionalni fotograf, kaže da fotografira većinom iz ljubavi, ali naravno mora nešto i zaraditi, prenose Nezavisne novine.

“Profesionalni fotografi rade od 150 do 200 KM, a sve ovisi o tome što ima u svojim ponudama. Maturanti mi se znaju javljati pet do šest mjeseci unaprijed da rezerviraju termin. Ove godine radim 14 matura iz različitih škola, a javljaju mi se čak učenici iz Prijedora, Doboja i Prnjavora”, kazao je Zajc.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Kuda ode ovaj svijet….U 3 pm…Pa ovo je postalo neizdrzivo u svakom pogledu!Odakle potječu ove “napredne”ideje?U mene dogodine 2 maruranta,odo se odma obisit…ccc

 • kretenizam debilizam gluma da su neki glumci sta li vec,a pola ih nezna svetu krunicu izmoliti.!
  vidi jedna budala od druge i tako to ide
  tatini sinčići sta li vec,koji dolaze do para ilegalnim putem i lak nacin
  dok u jadnoj bosni ljudi rade za platu 400-500 km
  kod nas se nose tenisice,haljine i mobiteli kao da zive u Londonu
  ma fuj

 • roditelji dopustili,djeca s pravom koriste,a prije i poslije krompiri na razne načine,!?da su djeca pametna odmah i stan i auto,kad je bal nek je bal i račune da plaćaju

  • Ma da ima i krumpira, dobro bi bilo. Ovo postaje neizdrživo običnim smrtnicima. Zadnji dani, oproštajne, ekskurzije, slikanje, majice, mature, odijela, haljine, frizure, nokti, šminka itd. Polazi jedna djevojka neki dan na svadbu, išla na nokte, šminku, frizuru, haljinu posudila i štikle ima, znači treba joj 200 KM za svadbu jer više nisi IN ako nisi “profesionalno” našminkana, a što ne radiš i što roditelji nemaju odakle dati tu lovu, boli te quki, nek stvore nekako

 • kreteni im to dozvoljavaju. Ništa se od toga ne mora, štoviše štetno je za te male glavice koje su tek nosom povirile na život. Vi koji komentirate takvu pojavu kao nešto što se danas mora ste jedini krivi što je toga sve više. Ništa joj neće biti ako se sama našminka, umjetni nokti nisu nikada bili za finih cura. Razmislite kakvav dojam želite da vaše dijede ostavlja na druge i kakve momke da privuče.

  • Točno tako, kad roditelji dopuštaju sebi da ih djeca prave ovcama i treba ih šišati.
   Podignuti cijenu na najmanje 200KM.

 • Sve su to roditelji krivi.. dica vide na instagramu jbg.. uloga roditelja je da brani gluposti a dici da se ljute.. ali shvatit ce jednog dana kad budu sami imali dicu

 • Znači, tako nešto mi NE SMIJE ni spomenuti. Kad su tako jako pametni napolje pa radi i izmišljaj gluposti da sam te sto puta rodila. Uh, kako me ovo iritira. Ne stavljajte više ovakve gluposti. Valjda ima finih primjera pametne i vrijedne djece.

 • IMA!!’ Niste citali k maturantima iz sanske skole koji su se odrekli maturalnog putovanja? zbog kolege koji je bolestan!to je primjer!Nasa dica znadu da mi moremo to priustit! Ali stoje je privrsillo miru. !

 • Neka, dogodine cete im trazit osobnog nosaca glave. To se samo odsarafi i odkotura. Nit more stat na ramenima, niti je ima sta drzat.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.