Novi rast cijena goriva

Cijena goriva i plina u Republici Srpskoj će najvjerovatnije od sljedećeg tjedna ponovo rasti od četiri do šest feninga po litri, kazao je Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Gospodarske komore RS.

Kako kaže, nafta brent je i dalje na visoj razini i nema značajnih promjena, tako da nema ni većeg uticaja na naše tržište.

Ako dođe do svakodnevnog rasta ulaznih cijena prema distributerima, u tom slučaju idućeg tjedna možemo očekivati rast od četiri do šest feninga za benzine, dizele i tečni naftni plin (TNG), kazao je Trišić.

Ističe da je situacija sa zalihama redovna, odnosno ima dovoljno zaliha i nema problema sa opskrbom, što je osnovni preduvjet za stabilno tržište naftnih derivata prema kupcima.

Ipak je ovo veoma značajan energent, i kao takav najbitnije je da je dostupan, kako za potrošače, tako i za gospodarstvo, kazao je Trišić.

Kako je rekao, tijekom ovoga tjedna na benzinskim crpkama u Repubici Srpskoj i Federaciji BiH nije bilo promjena cijena benzina i dizela, a moguće da su neki od distributera imali manje korekcije kod TNG-a, u prosjeku za dva do četiri feninga.

S druge stane, na benzinskim crpkama kažu da je došlo do porasta cijena goriva u prosjeku za četiri do pet feninga po litri.

Trend o kojem govore u RS-u očekuje se i u Federaciji BiH.  

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.