Novi prijedlog FIFA-e po “receptu” CONCACAF-a

Potpredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Victor Montagliani smatra da bi europske nogometne lige trebale razmotriti promjenu kalendara natjecanja.

Montagliani smatra da bi trebalo prebaciti sezonu na jednu kalendarsku godinu zbog pandemije koronavirusa i zbog Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru, koje bi trebalo biti održano u studenome i prosincu.

To nije ideja koju bi trebalo odmah odbaciti. Može se primijeniti na sljedeće dvije godine, izjavio je Kanađanin Montagliani u programu talijanskog radija Sportiva.

Montagliani je ujedno predsjednik Konfederacije Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba (CONCACAF), gdje sve lige počinju i završavaju unutar jedne kalendarske godine, za razliku od većine europskih liga u kojima sezona traje od kolovoza jedne do svibnja sljedeće godine.

Promjena za koju se zalaže potpredsjednik FIFA-e, a koja je motivirana i kasnim terminom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., omogućila bi ligama koje su u prekidu da dovrše ovu sezonu do kraja kalendarske 2020., a potom nastave sljedeću sezonu početkom 2021.

Ujedno, takva prilagodba mogla bi biti u skladu s velikim promjenama u kalendaru od 2024., koje je najavio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Već smo počeli razmišljati o novom kalendaru od 2024., a ova nas kriza tjera da što brže nađemo prave odgovore, izjavio je Montagliani.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.