Novi napad u Londonu: Zaletio se kombijem na vjernike ispred džamije

Jedan muškarac je preminuo, a deset ljudi je povrijeđeno kada je kombi uletio u grupu pješaka blizu sjeverne londonske džamije.

Kombi se popeo na pločnik i pokosio ljude odmah nakon ponoći. Uhićen je 48-godišnjak. Svjedoci su naveli da je još troje muškaraca izašlo iz kombija, ali policija nije navela da ima više osumnjičenih, prenosi Vijesti online.

Premijerka Velike Britanije Theresa May rekla je da policija napad tretira kao “potencijalno terorističko djelo” te je najavila hitan sastanak na tu temu u ponedjeljak.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije. Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca Ramazana, kada se molitve održavaju tijekom noći.

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao kaos. “Bio je to bijeli kombi koji je stao pred Finsbury Park džamijom i izgledalo je kao da je pogodio ljude koji su izašli nakon završetka molitve, piše Večernji list.

“Nisam vidio samog napadača, iako je izgledao kao da je uhićen, ali vidio sam kombi”, izjavio je jedan od svjedoka događaja.

Muslimansko vijeće ovaj čin smatra najnasilnijom manifestacijom islamofobije u Britaniji u proteklim mjesecima i poziva na dodatnu sigurnost na mjestima štovanja uoči kraja Ramazana.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.