Novi mobiteli će biti još otporniji na ogrebotine i pucanja

Kompanija Corning proslavila se sa svojim iznimno izdržljivim staklima Gorilla Glass, namijenjenima prvenstveno pametnim telefonima.

Dok su i takva stakla bila podložna ogrebotinama i pucanju, iz Corninga tvrde da će nova generacija njihovog proizvoda biti daleko bolja u tom smislu.

Odnosno, bit će daleko bolja po pitanju ogrebotina, a o nečemu takvom u Corningu nisu razmišljali još od Gorilla Glass 3. Zato će Gorilla Glass Victus biti poseban iskorak prema naprijed i vlasnicima pametnih telefona velika stvar. Posebno jer to isključuje potrebu za zaštitnim staklom, koje bez obzira na sve, smanjuje kvalitetu zaslona.

Obećavamo dvostruko veću otpornost na ogrebotine no što je bila s Gorilla Glass 6 i prema testovima, Victus podnosi pad s visine od dva metra, dok je prethodnik bio na 1,6 metara, poručili su iz Corninga.

Naime, Gorilla Glass 6 na tržištu se pojavio 2018. i s obzirom na to da svake dvije godine dolazi nova generacija, tako ove stiže spomenuti Victus. Sve ovo ne znači da se Corning nije unazad nekoliko godina bavio ogrebotinama, ali one su posljednji put bile prioritet prije sedam godina i dolaska iPhone 5S. Svijet pametnih telefona od tih se vremena podosta promijenio, kao i Corning.

Kompanija je korak s vremenom održavala proizvodnjom čvršćih stakala, potrebnih jer su zasloni pametnih telefona postajali sve veći. No, sad se taj segment podosta usavršio i stiglo je vrijeme pobrinuti se da ogrebotine postanu što je više moguće stvar prošlosti, piše ictbusiness.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.