Novi masovni prosvjedi najavljeni za utorak

I PIC je odgovoran za JMBG ukoliko se domaći političari ne dogovore!

Građani i građanke koji sudjeluju u #JMBG prosvjedima pozivaju sve stanovnike/ce BiH da im se priključe u pritisku na Parlament BiH kako bi bilo omogućeno usvajanje Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Demonstranti/ce su za utorak, 11. lipanj od 12:00 h, najavili centralne demonstracije na Trgu Bosne i Hercegovine ispred zgrade Parlamenta BiH. Pozvali su ljude iz cijele BiH da im se tog dana pridruže u Sarajevu, te istaknuli kako smo svi građanke i građani ove zemlje koji žele da se poštuju prava svake osobe, bez obzira na vjersku, etničku ili političku pripadnost, stoji u priopćenju inicijative “Jer me se tiče”

“U utorak nas ispred Palamenta mora biti više nego tijekom blokade. Pozivamo sve roditelje ali i druge građane/ke iz svih gradova da zajedno bh. vlastima i međunarodnoj zajednici pokažemo da ne odustajemo od svojih zahtjeva u borbi za prava djece koja su narušili domaći političari/ke”, priopćeno je.

U sljedećm tjednu izvanredno zasjeda i Vijeće za implementaciju mira u BiH (PIC), koje će raspravljati o mogućnostima za usvajanje, odnosno nametanje neophodnog Zakona o JMBG. S obzirom da je Visoki predstavnik za BiH obećao da će pitanje Zakona staviti na agendu izvanrednog sastanka PIC-a, očekujemo da će međunarodna zajednica i veleposlanici zemalja PIC-a pokazati minimum odgovornosti prema građanima BiH, ako to već nisu u stanju domaći političari.

“Građani i građanke nastavljaju zahtijevati odgovornost domaćih aktera, ali pritisak proširujemo i na međunarodnu zajednicu u BiH čime ih uvrštavamo na listu odgovornih za rješenje ovog problema. Ako domaći političari/ke bahato odbijaju da rade svoj posao, zahtijevamo da to uradi instanca koja je iznad njih, a to je OHR”, stav je grupe koja sudjeluje u #JMBG prosvjedima.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.