Novi dokumentarac razotkriva jedno od kultnih mjesta u Hollywoodu

U novom dokumentarcu “M For Magic” otkrivene su tajne jednog od kultnih mjesta u Hollywoodu.

Radi se o misterioznoj viktorijanskoj vili smještenoj na Hollywood Hillsu, poznatoj i po imenu “Magični dvorac”. Vila je bila dom članovima kluba mađioničara još od 1963. godine, a ondje su se družile najveće svjetske zvijezde.

Nitko osim članova kluba nije imao pristup vili, osim ako nije bio osobno pozvan od strane članova. Na ulazu su svi trebali proći ispit tako da su odradili manju mađioničarsku točku. Posjetitelji su morali poštovati dress-code, a fotografiranje je bilo striktno zabranjeno.

Još i danas nitko osim članova kluba nema pristup vili, no detalji koji su se u njoj zbivali otkriveni su u novom dokumentarnom filmu. Redateljica Alexis Manya Spraic ušla je u povijest legendarne obitelji Larsen koja je spomenutu vilu pretvorila u “mađioničarsku meku”.

Među brojnim poznatima koji su bili česti gosti vile našli su se Cary Grant, David Copperfield, Orson Welles, David Blaine, Steve Martin, Penn & Teller, Ricky Jay i Dai Vernon.

Film se bazira na priči dva brata koja govore o svim generacijama svoje obitelji. U filmu se pojavljuje i Irene Larsen, koja na početku otkriva svoj smisao za humor, no pozadina čitave priče je puno dublja nego što se čini. Upravo Irene je osnovala klub 60-ih godina u čast svoga oca kojem je neostvareni san bio da ima klub posvećen magiji, prenosi Dnevnik.hr

Većina ljudi je mislila da smo ludi, a bome smo i bili, rekla je Irene. Jedan od članova njezine obitelji, William Larsen, bio je odvjetnik, no dao je otkaz kako bi se posvetio magiji. Upravo on stvorio je putujući cirkus mađioničara s kojim je putovao kroz cijelu Kaliforniju. Mađioničarka je bila i njegova supruga Geraldine, a par je kasnije pokrenuo i časopis posvećen svojoj profesiji.

Mađioničarske točke vježbao je i legendarni Orson Welles skupa sa svojom suprugom Ritom i kolegicom Marlene Dietrich. Upravo on je postao jedan od prvih članova ekskluzivnog kluba. Klub je od samih početaka bio obavijen velom tajne, a upravo to je potaknulo javnost da se sve više zanima za misteriozni zanat.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.