Novi direktor UniCredit Bank je Dalibor Ćubela

Grupa UniCredit imenovala Ivana Vlahu za direktora Maloprodaje UniCredita za središnju i istočnu Europu

• Ivan Vlaho imenovan je na funkciju direktora Maloprodaje UniCredita za središnju i istočnu Europu
• Novi direktor UniCredit Bank je Dalibor Ćubela
• Novi direktor UniCredit Bank Banja Luka je Gordan Pehar
• Slaven Rukavina, novi izvršni direktor za Maloprodaju UniCredit Bank

Grupa UniCredit imenovala je Ivana Vlahu, koji trenutno obnaša funkciju direktora UniCredit Bank na funkciju direktora Maloprodaje UniCredita za središnju i istočnu Europu.

UniCredit Bank je pod vodstvom Ivana Vlahe ostvarila izvanredne poslovne rezultate i učvrstila vodeću poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući svojim izuzetnim liderskim vještinama, sveobuhvatnom stručnom znanju i iskustvu, te poznavanju financijskog tržišta, Ivan Vlaho će dati poseban doprinos poslovanju UniCredita u regiji Centralne i Istočne Europe.

Poziciju direktora UniCredit Bank preuzet će Dalibor Ćubela, dok je za direktora UniCredit Bank Banja Luka imenovan Gordan Pehar. Nova imenovanja stupaju na snagu od 1. kolovoza 2016. godine.

Dalibor Ćubela pridružio se timu UniCredita 2001. godine kao direktor Marketinga UniCredit Zagrebačke banke. Za vrijeme rada u UniCreditu stekao je ekspertizu u područjima komercijalne podrške proizvodima Korporativnog bankarstva, poslovanja sa srednjim poduzećima, te upravljanja rizicima. Od 2009. godine obavljao je funkciju člana Uprave i izvršnog direktora za Upravljanje rizicima UniCredit Bank, a 2013. godine imenovan je za direktora UniCredit Bank Banja Luka.

Istovremeno, Gordan Pehar, dosadašnji član Uprave i izvršni direktor za Upravljanje financijama UniCredit Bank, preuzet će poziciju direktora UniCredit Bank Banja Luka.

Gordan Pehar je karijeru u UniCreditu započeo 2002. godine. Funkciju direktora Planiranja i kontrolinga preuzeo je 2008. godine, a od 2009. godine obavljao je funkciju člana Uprave i izvršnog direktora za Upravljanje financijama UniCredit Bank. Tijekom 2013. godine, bio je zadužen i za Upravljanje rizicima.

Upravi UniCredit Bank pridružit će se i Slaven Rukavina, koji će preuzeti funkciju izvršnog direktora za Maloprodaju UniCredit Bank.

Slaven Rukavina će na poziciju izvršnog direktora za Maloprodaju UniCredit Bank preći sa dosadašnje pozicije izvršnog direktora za Maloprodaju UniCredit Bank Banja Luka. Gospodin Rukavina se pridružio UniCreditu 2001. godine. Tijekom dvanaest godina rada u Zagrebačkoj banci i obavljanja rukovodećih funkcija stekao je značajno bankarsko iskustvo na polju Maloprodaje. Dužnost izvršnog direktora za Maloprodaju i člana Uprave UniCredit Bank Banja Luka preuzeo je 2012. godine.

O UniCreditu u Bosni i Hercegovini

UniCredit Grupa u Bosni i Hercegovini, zauzima prvo mjesto u svim najznačajnijim bankarskim kategorijama na lokalnom tržištu sa 24% tržišnog učešća u ukupnoj aktivi i depozitima, tržišnim udjelom u ukupnim kreditima od 23%, tržišnim udjelom od 27% u ukupnom kapitalu, te najvećom neto dobiti na tržištu uz učešće od 29%. (podaci sa 31.03.2016.)

O UniCredit-u

UniCredit je jedna od vodećih europskih komercijalnih banaka s jakim korijenima u 16 zemalja i globalnom mrežom koja obuhvata skoro 50 tržišta, više od 125.000 zaposlenika i preko 7.000 poslovnica. (podaci sa 31.12.2015.)

U središnjoj i istočnoj Europi, UniCredit upravlja velikom međunarodnom bankarskom mrežom sa više od 3.000 poslovnica (uključujući Tursku).

UniCredit posluje u sljedećim zemljama: Austriji, Azerbajdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: