Nove zapovijedi za građane HNŽ-a – Jabuka.tv

Nove zapovijedi za građane HNŽ-a

Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije donio je nove zapovijedi.

1. Zapovijeda se svim zdravstvenim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije da otvore telefonske linije za građane, koje moraju biti javno objavljene i dostupne 24 sata, u svrhu pružanja zdravstvenog savjetovanja i psihosocijalne pomoći.

2. Zapovijeda se taksi vozačima na području Hercegovačko-neretvanske županije da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) za vozača i putnika.

3. Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području HNŽ (osim onkološkim i drugim težim bolesnicima kojima je potrebna redovita medicinska terapija u zdravstvenim ustanovama).

4. Zapovijeda se rukovodstvu Opće bolnice Konjic, da s obzirom na trenutačno epidemiološko stanje u Općini Konjic, osiguraju uvjete zbrinjavanja i liječenja lakših i srednjih oblika bolesnika u sklopu svoje ustanove, oboljelih od koronavirusa (COVID 19).

5. Zapovijeda se pravnim subjektima, koji su temeljem zapovjedi od 20. ožujka 2020. godine izuzeti od zabrane rada, da su dužni organizirati radno vrijeme do 17:00 sati.

Prvozaraženi u Mostaru i još jedan oboljeli u teškom stanju

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.