Nove učionice dobili učenici područne škole Posuški Gradac

Novu školsku godinu 26 mališana i njihovih učiteljica u područnoj školi na Posuškom Gracu započelo je u renoviranim učionicama.

Rezultat je to zajedničkih napora Općine Posušje, Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Mjesne zajednice Gradac kako bi se učenicima u ovoj školi osigurali znatno bolji uvjeti za boravak i rad.

Inače zgrada ove obrazovne ustanove sagrađena je daleke 1969., kada je i počela s radom. U međuvremenu je zub vremena dao svoj doprinos, tako da je bila nužna temeljita obnova i zaštita, prije svega od vlage koja je bila gorući problem, priopćeno je iz Općine Posušje.

Stoga su se nedavni radovi usmjerili na zaštitu vanjskih i unutarnjih zidova, pri čemu su se izvodili betonski, zidarski i izolaterski radovi te sanaciju podova kroz skidanje i ugradnju novih obloga te keramičarskih radova.

Ukupno je izdvojeno preko 30.000 KM za ovu namjenu.

Ovo je ujedno bio povod da načelnik općine Posušje Ante Begić, zajedno s ravnateljem središnje OŠ Ivana Mažuranića Zvonimirom Širićem obiđe ovu područnu školu.

Tamo su ih srdačno dočekali Antonija Ćorić, ravnateljica OŠ Vranić, pod čijom upravom djeluje ova škola, kao i djelatnici te učenici škole.

Gosti su obišli učionice kako bi se uvjerili u učinkovitost radova te su razgovarali s domaćinima o novoj školskoj godini i izazovima koje donosi te daljnjim mogućnostima unaprjeđenja rada u ovoj područnoj školi.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

    • Ante još uvik parazitira na Baginim projektima. Svi to u Posušju znaju i zato ovakvi komentari.
      Kad budu njegova djela, naravno da se dobro učinjeno mora i treba pohvaliti

  • Škola na gracu je napravljena 1933 godine a zemljište darova Ivan grubišić kolobardić iz sela lipovica ako se ne zna barse može raspitati a za načelnika moga se raspitati djeda koji je iz sela lipovica i kojije pohađao istu školu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.