Nove optužbe ARD-ova novinara: UEFA istražuje Šukera?

Još se čeka odgovor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera na dokumente njemačkih istražitelja iz Bohuma koje posjeduju tamošnji mediji.

Oni dovode Šukera u izravnu vezu s Antom Šapinom iz Berlina, tzv. kraljem kladioničarske mafije.

Benjamin Best, novinar njemačke javne televizije ARD-a koja je i objavila vijest, danas je došao do novih informacija. Tvrdi da UEFA istražuje ulogu Davora Šukera u aferi namještanja utakmica i da dokumente o tome drži u ladici pune četiri godine.

Optužbe ARD-a na račun Davora Šukera temelje se na transkriptu koji je, tvrdi Best, nastao tijekom prisluškivanja policije.

Šapina i drugi odlučili su namjestiti kvalifikacijsku utakmicu za Europsku ligu, Široki Brijeg – Banants. Šapina je informirao Šukera prije utakmice da bi se trebao okladiti na tu utakmicu, tvrdi Best.

Njemački novinar dodaje da se namještanje na kraju nije dogodilo, ali ostaje činjenica da je Šapina informirao Šukera kako bi utakmica trebala završiti.

“U drugom primjeru pojavio se slučaj da je Šapina osvojio 400 000 eura, koje mu nisu htjeli isplatiti, pa je pitao Šukera može li mu pomoći da dobije novac jer ima dobre kontakte u Engleskoj s obzirom na to da je igrao u Londonu. Šuker je odgovorio da će mu pomoći”, rekao je Best ekskluzivno za HRT.

(HRt.hr)

1 komentar

  • Ta zna I Sapina dije sve korumpirano,zato I imamo najvise lopova na balkanu.
    Kad uce od politicara I ovista su na drzavnim jaslma.kradi kolko mozes.

Komentiraj: