Nove odredbe: Zabrana kretanja u FBiH od 20 do 5 sati ujutro, tijekom dana obavezno nošenje maske

Federalni stožer civilne zaštite na današnjoj elektronskoj sjednici donio je naredbu o uvođenju izmjene policijskog sata na području Federacije Bosne i Hercegovine te o obaveznom nošenju maski tijekom dana.

Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH u periodu od 20 sati navečer do 5 sati ujutro.

Ova naredba stupa na snagu od danas, 29. ožujka. Podsjećamo, ova naredba je do danas važila od 18:00 sati do 05:00 sati ujutro.

Prema odluci Federalnog stožera civilne zaštite također je naređeno da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.

To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.

Svim osobama koje prekrše zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata bit će napisan prekršajni nalog te izrečena novčana kazna od 500 KM.

Očekuje se i da se oglase Stožeri civilne zaštite iz svih županija te obavijeste građane jesu li prihvatili nove mjere koje je propisao Federalni stožer.

(www.jabuka.tv)

 


49 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.