Nove cijene goriva u FBiH

Većina benzinskih pumpi u Federaciji BiH je podigla cijenu za benzine i dizel gorivo za pet feninga po litri, rečeno je u Odsjeku za cijene Federalnog ministarstva trgovine.

Prosječna cijena BMB -95 je 1,71 KM, a raspon cijena od najniže do najviše je od 1,56 KM/l do 1,86 KM/l. Prosjek maloprodajne cijene u FBiH za dizel (10ppm) iznosi 1,66 KM po litri, dok je raspon cijena od 1,46 KM/l do 1,81 KM/l.

Iz ovog odsjeka podsjećaju da se sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO koja je dostupna na platformi Google play store.

Mobilna aplikacija svim građanima pruža pravovremenu informaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBIH, poredanih od najniže do najviše.

(Fena)

10 komentara

  • Pljacka naroda u vrijeme korone i sada kada je stalo. Radnicima smanjuju place, djele otkaze a gorivo poskupljuje. Navedite jedan valjan razlog za ovo. Marze im po 40-70 posto, valjda im malo

  • O cemu mi uopce pricamo,kakva li drzava kakav li jad….Cijela ova situacija najbolje dosla nasim uhljebima koji su jadnom narodu smanjili place a kite se njihovim perjem kako su pomogli bolnicama u vrijeme corone i donirali novac a na kraju radnicima odbili od place kao da je cijela situacija samo njima pogubna.Radnicima poodbijali koliko su mogli a zauzvrat dobili od drzave neplacanje poreza i razne subvencije tako da narod nema izbora nego cim se otvore granice bjezi od ovog jada i drzave….Lako je njihovim dousnicima donosit odluke20-30% da odbiju kad njima to na njihove place neznaci nista,oni ionako imaju i vise nego sto su zasluzili….Jad da veci ne moze sto se tice cijele situacije i naseg sustava,,,,fuj,fuj

  • Bržee..bržeeee..bržeee u p.m.
    Kad dižete kao da ste u pubertetu..časkom.
    A kad spuštate nikako..Pohlepnici treba vas stvarno svaki dan obilazit,kažnjavat za svaku sitnicu da vam se zgadi život.Ali tko će to ako neko zdipi 10 milja za nekakve – ko fol respiratore.TUGA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.