Novčane kazne za poslodavce 50 posto niže ako plate u roku osam dana

Segment prekršajnih kazni je oblast od posebnog interesa za poslodavce i jedno od najčešćih pitanja koje poslodavci postavljaju te je stoga i posebno obrađeno u okviru radionice o inspekcijskom nadzoru koja je danas održana u organizaciji Udruženja poslodavaca FBiH.

Voditeljica radionice Diana Ružić rekla je da kada zakon određuje raspon u visini novčane kazne za određeni prekršaj sud će odrediti visinu kazne uzimajući u obzir sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti uključujući, ali ne ograničavajući se na težinu prekršaja i njegove posljedice, stupanj odgovornosti okrivljenog, uvid u evidenciju o njegovim prethodnim prekršajima, njegovu financijsku situaciju, kao i je li iskazao kajanje.

Važno je naglasiti da značajnu novinu u zakonu predstavlja oslobađanje plaćanja 50 posto iznosa izrečene novčane kazne ako se novčana kazna izrečena prekršajnim nalogom plati u roku od osam dana.

Ovakvo zakonsko rješenje, koje postoji i u praksi drugih pravnih sustava, je razlog povećanog stupnja naplate novčanih kazni izrečenih prekršajnim nalogom, a s druge strane doprinosi smanjenju ekonomskog opterećenja i olakšanja plaćanja novčane kazne subjektima nadzora, kazala je Ružić.

Primarni cilj radionice bio je upoznati poslovne subjekte o pravima i obvezama poslodavaca u postupku inspekcijskog nadzora, značaju inspekcijskog nadzora, kao i načinu obavljanja nadzora. Radionice su do sada održane u Goraždu i Bihaću, a nakon Tuzle radionice će biti održane i u Tešnju, Mostaru, Zenici i Sarajevu.

U okviru radionica bit će predstavljen i Priručnik “Prava i obveze poslodavaca kod vršenja inspekcijskog nadzora”, priopćeno je iz Udruženja poslodavaca FBiH.

(Fena)


2 komentara

  • Malo malo pa vazda plašenje sa nekom inspekcijom običnih ljudi da je inspekcija radila svoj posao ne bi Al. Kombinat pao na grane na kakve je pao tolika cifra još niko ni saslušan

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.