Novčana i zatvorska kazna zbog ustaške zastave na Rujevici

Općinski sud u Rijeci obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako je donesena presuda protiv dvojice okrivljenika za prekršaj na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije.

Podsjećamo, na utakmici Hrvatska – Latvija dvije su osobe u nekoliko navrata istaknule zakonom zabranjenu zastavu, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza.

Općinski sud u Rijeci izrekao je prvookrivljenom D.C. novčanu kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Nadalje, postupak prema trećoj uključenoj osobi traje, kao i kriminalističko istraživanje koje za cilj ima rasvijetliti sve okolnosti povezane s ovim događajem.

Hrvatski nogometni savez zahvaljuje nadležnim tijelima na brzom i konkretnom postupku te pozdravlja kažnjavanje osoba koje su nanijele štetu ugledu hrvatske države isticanjem zabranjenih simbola. HNS ostaje odlučan u namjeri da poduzme sve daljnje pravne korake prema osobama koje su svojim namjernim i ciljanim protuzakonitim ponašanjem nanijele značajnu štetu hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

U informativne svrhe, Hrvatski nogometni savez objavljuje fotografiju koja dokazuje protupravno ponašanje i isticanje ustaške zastave, zabranjene zakonom Republike Hrvatske. Kao što je vidljivo, u gornjem lijevom kutu zastave nalazi se zabranjeni, ustaški simbol, priopćio je HNS.

UEFA ne prestaje s kažnjavanjem HNS-a

(www.jabuka.tv | Foto: HNS)

17 komentara

    • Upravo sam i ja vidio tu najnoviju vijest. Čim sam pročitao riječ Čakovec, sve mi je bilo jasno. Kakav Čakovec i kakvi ”hrvatski” navijači, plaćeni za sitnu lovu. A budući da su romčići u pitanju, ili taj tamo azijatski šljam, njih sigurno neće nitko ni pomislit dirat jer tko njih dirne zna se da slijedi krvna osveta noževima, tako da je ovo očito dobro isplanirano. Cigići odradili to za sitnu lovu, i ”mirna Bosna”, neće im dlaka s glave pasti. Čak će se u njihovom ciganskom selu ponositi s njima i napravit će im feštu, tako to bude, ta tamo ni policija ne smije u njihove kvartove. Jedino je stvar tko je točno naručitelj i nalogodavac i financijer ovog antihrvatskog dijela ? to je pitanje, koje se vjerojatno neće nikad riješiti.

  • Za takvu stvar , treba napisati puno ime i prezime da se točno zna ko je , pa i onoga ko ga je naručija da to radi , jer pravi navijač hrvatski domoljub to nikad neće napravit zato što voli svoju reprezentaciju ponos svakog hrvata gdje god da živi na kugli zemaljskoj …. jer točno zna da će biti kažnjen za takav postupak . Naručeno , ništa drugo kao i u Splitu . Zato obavezno slika i puno ime i prezime pa da vidimo oće li se tako brzo opet neko usudit to napravit i kazne prika da mu se zavrti u glavi i zatvor

  • Evo zore evo dana evo Jure i Bobana !!! To je bila drzava ,a ne ovo danas i sad udbasi vladaju i komunisti skoja i u skolstvu, zdravstvu i pravosudu zato nema dobra ..od Galica , Colaka,Nakica ,Šoljića ,Jelica ,…itd ti istaknutiji prezimena komunizma a svako ih je selo imalo u okolici Sirokog ,a danas su to partijasi HDZ a ….tuga i nepravda ❤️

  • Nisam za isticanje slova “U”. Ali jesam, ako u isto vrijeme svaki komunjarski ili četnički govnar može slobodno isticati petokraku ili kokardu. Ebo im Tito mater, a oni Titi.

  • Izašli Jugići iz rupe i sad I’m smeta sve Hrvatsko, a u vrime rata se zavukli u mišije rupe i nije I’m dlaka sa glave valila.

  • Pa kad-u zadnjih barem 25 godina , bilo gdje u Europi pročitate ili čujete vijest kako su krminalci s hrvatskim državljanstvom pljačkali, prosili, ucjenjivali, ubijali i reketarili u devedeset devet posto slučajeva to nisu bili etnički HRVATI nego oni s bivšeg prostora juge naročito romi ali i brojni drugi koji su s hrvatskim kriminalcima u vezama sa sudovima i institucijama državne službe za NOVAC ščepili hrvatskog državljanstva i sva priča je u tom..Nema krimosa iz bivše juge a da-nema hrvatske papire

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.