Novalić ohrabruje: “Imamo 36.000 novouposlenika”

Federalni premijer Fadil Novalić  je po okončanju sjednice Predsjedništva SDA potvrdio da je definitivno usuglašen prijedlog novoga zakona o MIO očekujući da će njegovim izglasavanjem u Federalnom parlamentu doći do poboljšanja stanja u toj oblasti.

Članovima Predsjedništva stranke na sjednici je iznio ekonomske pokazatelje, koji potvrđuju da je ukupno 64 posto Reformske agende realizirano, što se odnosi na oblasti oporezivanja, javnih financija, porezne politike, reforme tržišta rada, poslovnoga okruženja i poslovne sfere.

”Rezultati su prilično ohrabrujući. Naša brojka zaposlenih s 30.  rujnom zaustavila se na 412.000. Dakle, imamo 36.000 novouposlenih i to je rezultat naše ekonomske politike”, kazao je Novalić, dodajući da  “smo dobili 25.000 novih umirovljenika na čija mjesta je također zaposleno 25.000 ljudi”.

Navodeći da to nisu novostvorena radna mjesta naglašava da je to “donekle umanjilo rezultat na novostvorenim radnim mjestima jer uslijed donesenih zakona o mirovinskom sustavu u prethodnom mandatu jedna prosječna vlada je imala između 14 i 15 tisuća umirovljenika, dok aktualna vlada u dvije godine ima 25.000“.

Broj nezaposlenih je prvi put nakon rata opao za 39.000. ”Već sljedećih mjeseci taj broj će iznositi oko 340.000 jer smo u ponedjeljak proveli Program poticanja zapošljavanja, gdje smo sa 14 milijuna KM dobili novih 3.800 prijava koje će se dodati na ovih 36.000. Nadam se da ćemo u Novu godinu ući sa 40.000 novostvorenih radnih mjesta”, rekao je Novalić.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.