Novak Đoković objasnio zašto je navijao za Hrvatsku na SP-u

Ovih blagdanskih dana dvojica ponajboljih svjetskih sportaša, Luka Modrić i Novak Đoković, počastila su se viteškim izjavama. Najprije je najbolji svjetski nogometaš kazao:

Uživam gledati Đokovićeve mečeve, a pri tome i navijam za njega. Novak je veliki sportaš i trebamo biti ponosni da na ovim prostorima imamo jednog od najvećih tenisača svih vremena. Oduševio me kao osoba, a njegove izjave o podršci našoj reprezentaciji za vrijeme SP-a su nešto fenomenalno.

Najbolji svjetski tenisač uzvratio je pak jučer iz Dohe ovakvom izjavom:

O Luki mislim sve najbolje. Upoznao sam ga u ožujku u SAD-u. Hrvatska je igrala prijateljsku utakmicu u Miamiju, ja sam u to vrijeme ondje nastupao na teniskom turniru, a sreli smo se na košarkaškoj utakmici NBA lige.

Tada sam sreo Luku i još nekolicinu hrvatskih nogometaša. Sve njih izuzetno poštujem jer poštujem svakoga na ovom planetu, a pogotovo ljude koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe iz male zemlje.

I naravno da sam navijao za njih iz srca. Uostalom, Hrvati su nam susjedi. Nekako ja sve njih gledam kao svoje. Znam da će se mnogi uvrijediti zbog ovoga što govorim, ja i njih razumijem i poštujem, ali ja sam takav.

Đoković je svjestan da za podršku Hrvatskoj nemaju razumijevanja svi njegovi sunarodnjaci, piše Večernji.hr.

Znam da su ratne rane još svježe i mogu zamisliti kako je onima koji su nekoga izgubili u tim ratovima. Molim se za svakoga jer rat nikome nije donio ništa dobro, no sport se uvijek treba držati izvan politike.

U to čvrsto vjerujem. Znam da je mnogima teško zaboraviti neke stvari, pogotovo onima koji su izravno osjetili rat, no moramo živjeti dalje.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.