Novac invalidima iz Gruda, Posušja, Orašja i Ljubuškog

Konačno dobra vijest za korisnike invalidnina iz općina Posušje, Grude, Ljubuški i Orašje, kojima je Federalno ministarstvo za pitanja branitelja ukinulo invalidnine.

Naime, Vlada FBiH se na 96. sjednici održanoj u Sarajevu upoznala s rješenjem Ustavnog suda FBiH kojim je, po zahtjevu premijera FBiH i federalnog ministra financija, donesena privremena mjera kojom je ovlašten Ante Krajina da obavlja dužnost federalnog ministra financija do konačne odluke Ustavnog suda FBiH o rješavanju spora povodom odluke predsjednika FBiH o razrješenju federalnog ministra financija.

Federalna Vlada je pozdravila ovu odluku kojom je prekinuta blokada finansijskih tokova i ispunjavanja međunarodnih obveza FBiH. Federalni ministar financija Ante Krajina je informirao članove Vlade o trenutnom stanju proračuna FBiH i o tome da je osiguran novac za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih priznanja za prosinac 2013., kao i novac za razliku invalidnina za ratne vojne invalide i nositelje ratnih priznanja za 2009., u ukupnom iznosu od 35,639.535,65 KM.

U ovu isplatu uključene su i obiteljske invalidnine za općine Posušje, Grude, Ljubuški i Orašje, koje su bile obustavljene od Federalnog ministarstva za pitanja branitelja.

Kako bi se nadvladali problemi s revizijom braniteljske populacije u ZHŽ, Vlada je zadužila federalnog premijera Nermina Nikšića i ministre Zukana Heleza, Zorana Mikulića, Antu Krajinu i Vjekoslava Čambera da razgovaraju s čelnicima ove županije i načelnicima općina Grude, Široki Brijeg, Ljubuški i Posušje. (Večernji.ba) 

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.